Κορονοϊός: Πόσες ώρες επιβιώνει σε επιφάνειες, όλες οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι γεγονός. Πρόκειται για μια 38χρονη επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη. Δείτε μια σημαντική λεπτομέρεια για τον κορονοϊό. Πόσες ώρες επιβιώνει σε επιφάνειες.

Στην Ελλάδα έφτασε ο κορονοϊός,

όπως περίμεναν οι επιστήμονες και όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο.

Ο ιός επιβιώνει για μερικές ώρες σε επιφάνειες ενώ ο χρόνος επώασης μπορεί να φτάσει τις 14 ημέρες.

Ο ιός μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες για μερικές ώρες και έτσι η χρήση απλών αντισηπτικών διαλυμάτων είναι αρκετή για την καταστροφή. Ο χρόνος επώασης ενός ιού είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην μόλυνση από τον ιό και την έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα αντιβιοτικά δεν δρουν κατά των ιών.

Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό και βήχα. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως πνευμονία ή δυσκολία στην αναπνοή. Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.΄

Πόσο καιρό επιβιώνει ο ιός στις επιφάνειες;

Δεν είναι γνωστό πόσο χρονικό διάστημα ο 2019-nCoV μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο καινούργιος κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει μερικές ώρες. Η χρήση απλών αντισηπτικών διαλυμάτων είναι αρκετή για την καταστροφή του ιού στις επιφάνειες.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα συμπτώματα που προκαλεί ο 2019-nCoV, ο ιός της γρίπης και το κοινό κρυολόγημα;

Τα άτομα που νοσούν από 2019-nCoV, ιό της γρίπης ή ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, συνήθως αναπτύσσουν αναπνευστικά συμπτώματα, όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας και η καταρροή. Διαφορετικοί ιοί μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα. Λόγω των ομοιοτήτων των συμπωμάτων, η διάγνωση της νόσου πραγ-
ματοποιείται μόνο μέσω εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο χρόνος επώασης ενός ιού είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην μόλυνση από τον ιό και την έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, ο χρόνος επώασης του 2019-nCoV υπολογίζεται σε 2-11.

Δειτε εδώ όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα με τον κορονοϊό

Keywords
Τυχαία Θέματα