Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το προφίλ της 38χρονης που βρέθηκε θετική στον ιό

Η 38χρονη επιχειρηματίας ταξίδεψε στο Μιλάνο, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε έκθεση μόδας και επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής με πτήση της Ryanair

Καλά στην υγεία της είναι η 38χρονη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Η 38χρονη Ελληνίδα, είναι σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα το Mega,

επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας. Είχε ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Μιλάνο, προκειμένου να παρακολουθήσει έκθεση μόδας. H 38χρονη ασχολείται και με τα κοινά στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επέστρεψε την Κυριακή, με πτήση της Ryanair.

Τη Δευτέρα, ανέπτυξε ορισμένα ήπια συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ψυχραιμία να έχουμε». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σ.Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση των συντακτών υγείας για το θέμα.

«Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Τσιόδρας.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Όπως εξήγησε «Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα