Κορονοϊός: Παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού

Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Δείτε την Υπουργική Απόφαση.

Εκδόθηκε η νέα ερμηνευτική εγκύκλιος με την οποία καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα των υποβολών και διορθώσεων των ηλεκτρονικών εντύπων εργοδοτών - εργαζομένων καθώς και των καταβολών των 800 ευρώ στους δικαιούχους, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση το βράδυ της Τρίτης.

Παράλληλα «με Υπουργική Απόφαση επεκτείνουμε την ισχύ της άδειας

ειδικού σκοπού μέχρι τις 24.4.2020, που κανονικά θα έληγε στις 10. 4. 2020.

Δημιουργούμε ένα ευνοϊκό πλαίσιο εξυπηρέτησης για όλους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και διευκολύνουμε την καθημερινότητα στους εργαζόμενους γονείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ΥΑ για την άδεια ειδικού σκοπού είχε προαναγγελθεί από τον κ. Βρούτση σε συνεντεύξεις του χθες και σήμερα και προβλέπει τα ακόλουθα:

«Άρθρο 1 Παράταση αναστολής υποχρεώσεων των εργοδοτών προς το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας

Η αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 1α του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του» (Α ́55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 30η Απριλίου 2020.

Άρθρο 2 Παράταση της άδειας ειδικού σκοπού

Η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 3 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (Α ́ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 24η Απριλίου 2020.».

Συνεπώς, η άδεια ειδικού σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, η οποία κανονικά θα έληγε στις 10 Απριλίου, πλέον «επεκτείνεται», με τους ίδιους όρους, έως τις 24 Απριλίου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα