Κορονοϊός: Νέα δεδομένα, οι νέοι κινδυνεύουν

Οι νέοι ενδέχεται να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορονοϊό από ότι πιστευόταν αρχικά.

Ολοένα και περισσότεροι υγιείς νέοι αρρωσταίνουν από τον νεό κορονοϊό, κάτι που προκαλεί ανησυχία ότι οι millennials μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από όσο πιστευόταν αρχικά, σύμφωνα με το Sky News.

Η συντονίστρια της ομάδας εργασίας για τον κορονοϊό των ΗΠΑ, Δρ Deborah Birx, δήλωσε μάλιστα πως ανησυχεί ότι θα υπάρξει ένας «δυσανάλογος» αριθμός μολύνσεων μεταξύ

των νέων ανθρώπων.

Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των θανάτων από το COVID-19, οι οποίοι αυξήθηκαν σε περισσότερους από 10.000 παγκοσμίως την Παρασκευή, ήταν ηλικιωμένοι και έπασχαν από υποκείμενες νόσους. Ωστόσο, αναφέρθηκαν και υγιείς νέοι που έχουν πεθάνει από τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του Li Wenliang, 34 ετών, του γιατρού που επέπληξε η κινεζική αστυνομία όταν προσπάθησε να προειδοποιήσει για τον κορονοϊό τον Δεκέμβριο.

«Υπάρχουν αναφορές που προέρχονται από τη Γαλλία και την Ιταλία για νέους που πάσχουν πολύ σοβαρά», δήλωσε η κ. Birx σχετικά. Έτσι, «στη γενιά των millenials μπορεί να υπάρξει ένας δυσανάλογος αριθμός λοιμώξεων. Πιστεύουμε ότι δόθηκε προσοχή στα πρώιμα δεδομένα που έρχονταν από Κίνα και Νότια Κορέα, περί υψηλού κινδύνου για ηλικιωμένους και όσους έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας. Πλέον, ακόμα κι αν είναι σπάνιο φαινόμενο, μπορεί να παρατηρηθεί πιο συχνά, λοιπόν, η νόσος στους νέους», εξήγησε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν έχουν δει «καμία σημαντική θνησιμότητα στα παιδιά».

Εξάλλου, η υπουργός υγείας του Καναδά εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το θέμα, αναφέροντας πως ασθενείς 30 ετών αρρωσταίνουν σοβαρά από τον ιό και χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη για να μείνουν ζωντανοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου.

Ακόμη, ένας γιατρός στο Βέλγιο δήλωσε ότι έχει θεραπεύσει αρκετούς σοβαρά άρρωστους νεαρούς ασθενείς, των οποίων οι πνευμονικές ακτινογραφίες «δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τρομακτικό», όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το Sky News.

Ο Δρ Ignace Demeyer, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο στο Aalst, μια πόλη κοντά στις Βρυξέλλες, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 30 και 50 ετών εισέρχονται για νοσηλεία με σοβαρά συμπτώματα. Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα στους Times των Βρυξελλών ότι οι ασθενείς αυτοί έχουν «λευκό ιατρικό ιστορικό» και ότι δεν πλοιρούν τις προϋποθέσεις για τις ευπαθείς ομάδες. «Είναι άνθρωποι που δεν καπνίζουν, οι οποίοι δεν έχουν άλλες παθήσεις όπως ο διαβήτης ή η καρδιακή ανεπάρκεια», προσθέτει.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα