Κορονοϊός: Μυστήριο σε ΗΠΑ και Αφρική

Ο κορονοϊός είναι στην Ελλάδα και πλέον και στην Αθήνα, ενώ μυστήριο καλύπτει τα κρούσματα στην Αφρική και στις ΗΠΑ, για διαφορετικούς όμως λογους.

Στην Αφρική

η κατάσταση είναι περίεργη με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, Αίγυπτος, Αλγερία και Νότια Αφρική είναι οι τρεις χώρες της ηπείρου που απειλούνται περισσότερο, όμως είναι και οι λιγότερο ευάλωτες καθώς είναι καλύτερα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.

Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, η επιδημία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επεκτείνεται στην Αφρική.

Κανείς ομως δεν ξέρει τον λόγο.

 «Κανείς δεν γνωρίζει», παραδέχθηκε ο καθηγητής Τούμπι Εντούνγκου του Αφρικανικού Ινστιτούτου Έρευνας για την Υγεία στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. «Ίσως να μην υπάρχουν τόσες μετακινήσεις μεταξύ Αφρικής και Κίνας», προσέθεσε.

Η Ethiopian Airlines, η μεγαλύτερη αφρικανική αεροπορική εταιρεία όμως δεν ανέστειλε ποτέ τις πτήσεις της από και προς την Κίνα μετά την έναρξη της επιδημίας. Και η China Southern μόλις ξεκίνησε και πάλι τις πτήσεις της προς την Κένυα.

 «Ίσως ο ιός να μην μπορεί να αναπτυχθεί στο αφρικανικό οικοσύστημα, δεν γνωρίζουμε», εκτίμησε ο καθηγητής Γιάζαντ Γιαζντανπάναχ, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Bichat του Παρισιού.

Ωστόσο ο καθηγητής Ρόντνεϊ Άνταμ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Άγα Χαν στο Ναϊρόμπι απορρίπτει την υπόθεση αυτή.

«Δεν διαθέτουμε καμία απόδειξη ότι το κλίμα επηρεάζει τη μετάδοση του ιού», διαβεβαίωσε. «Προς το παρόν φαίνεται ότι οι Αφρικανοί είναι εξίσου ευάλωτοι με τους ανθρώπους σε άλλα μέρη του κόσμου».

Άλλοι επιστήμονες προσπάθησαν να αποδώσουν τον μικρό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στις ελλείψεις των συστημάτων εντοπισμού που χρησιμοποιούν οι χώρες της Αφρικής.

Κορονοϊός: Μυστήριο στις ΗΠΑ

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν ένα νέο κρούσμα του κοροναϊού στην Καλιφόρνια, έναν άνθρωπο που δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό ούτε είχε έλθει σε επαφή με κάποιο πρόσωπο που να είναι γνωστό πως είχε μολυνθεί, περιστατικό χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

Το πώς προσβλήθηκε ο άνθρωπος αυτός από τον κοροναϊό δεν είναι σαφές.

Το κρούσμα αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί πως μολύνθηκαν στην αμερικανική επικράτεια σε 15.

Η εξέλιξη καταγράφηκε ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούσε να καθησυχάσει την Τετάρτη τους πολίτες της χώρας του δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη «πολύ χαμηλός» και ότι ανέθεσε στον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς τον συντονισμό της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού. Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι «πανέτοιμη» να αντιμετωπίσει την επιδημία και υγειονομικοί είναι «πρόθυμοι και ικανοί» να αναλάβουν δράση αν χρειαστεί.

Οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου καταγράφηκαν την ώρα που ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας προτρέπουν τους πολίτες των ΗΠΑ να προετοιμαστούν για την εξάπλωση της επιδημίας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Μυστήριο, ΗΠΑ, Αφρική,koronoios, mystirio, ipa, afriki