Κορονοϊός στην Αθήνα: Θετική στον ιό γυναίκα που ταξίδεψε στην Ιταλία - Ιχνηλατούνται οι επαφές της

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώνεται στην Ελλάδα

Τρίτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα, είναι το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα. Πρόκεται για γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της Βορείου Ιταλίας.

Η γυναίκα απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου

να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Το δεύτερο κρούσμα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκε λίγο νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον γιο της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη, ανακοινώθηκε πως η 38χρονη διαγνώσθηκε θετική στον ιό μετά την επιστροφή της από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα