Κορονοϊός: Μερική άρση της καραντίνας στον Εχίνο Ξάνθης

Η ΓΓΠΠ αποφάσισε τη μερική άρση της καραντίνας στην κοινότητα Εχίνου. Ποια μέτρα ανακοινώθηκαν.

Μετά από σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη τα ξημερώματα της Τρίτης (30/6).

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

η για επτά (7) ημέρες εφαρμογή πλαισίου μέτρων ως εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α' βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, με αφορμή τα έντονα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών, εντάσσεται και η Κοινότητα Μύκης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στα 3.390 τα κρούσματα πανελλαδικά

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού το απόγευμα της Δευτέρας (29/6), ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 3.390 περιστατικά.

Από τα νέα αυτά κρούσματα τα τρία είναι «εισαγόμενα», μέσω πτήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τα υπόλοιπα (12) αφορούν όλα τους την ΠΕ Ξάνθης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του αρμόδιου Οργανισμού έχει ως εξής:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3390, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ανακοινώθηκαν 10 ακόμη περιστατικά του ιού.

Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.Στο «κόκκινο» η Ξάνθη

Κατά τα παραπάνω, και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, είναι σαφές πως η επιδημία στη Ξάνθη δε βρίσκεται υπό έλεγχο.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δηλώνει πως «η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι εκτός ελέγχου» και ότι «ξεγελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό».

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ίδιο, «στο Νοσοκομείο της Ξάνθης συνεχώς εισάγονται ύποπτα κρούσματα με ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα. Στη κλινική νοσηλεύονται περί τους έξι ασθενείς κάθε ημέρα που είναι ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό. Απορία προκαλεί γιατί κωλυσιεργούν και δεν προμηθεύουν με ένα μηχάνημα για να γίνεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης εργαστηριακός έλεγχος για κορονοϊο. Σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα, τα δείγματα αποστέλλονται για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη και κάνουν δύο ή τρεις ημέρες να βγούνε. Βαλτώνουν τα περιστατικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης ως ύποπτα κρούσματα. Μόνο όταν επιβεβαιώνονται μεταφέρονται στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης».

Keywords
Τυχαία Θέματα