ΠΟΥ για κορονοϊό: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, δήλωσε σήμερα σε διαδικτυακή ενημέρωση ότι ο ιός θα μολύνει πολύ περισσότερους ανθρώπους, εάν οι κυβερνήσεις δεν αρχίσουν να εφαρμόζουν τις σωστές πολιτικές.

Ο Γκεμπρεγεσούς επέμεινε στο γνωστό μήνυμά του: "Πολλά τεστ, ιχνηλατήσεις, τήρηση των μέτρων απόστασης και καραντίνα", όπως αναφέρει το BBC.

Περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως από τότε που εμφανίστηκε κορονοϊός

στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα είναι πάνω από 500.000. Το 50% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεθνώς έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ο ιός επηρεάζει επίσης τη Νότια Ασία και την Αφρική, όπου δεν αναμένεται να κορυφωθεί έως τα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ο Δρ Τέντρος δήλωσε σήμερα το εξής: "Όλοι θέλουμε να τελειώσει αυτή η κατάσταση. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να εξαφανίσουμε τον ιό".

"Αν και πολλές χώρες έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, η επιδημία επιταχύνεται παγκοσμίως", ανέφερε ακόμα.

Προέτρεψε επίσης τις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, οι οποίες κράτησαν τον έλεγχο της επιδημίας μέσω εφαρμογής πολιτικών που περιλάμβαναν πολλά τεστ και ιχνηλατήσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
i news
Τυχαία Θέματα