Κορονοϊός: Κρυφό σύμπτωμα ο πονοκέφαλος

Έλληνας καθηγητής επισημαίνει ποια είναι τα - σπάνια ενδεχομένως - συμπτώματα του κορονοϊού που δεν πρέπει να υποτιμούμε.

«Φαίνεται ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε και συμπτώματα τα οποία αν και πιο σπάνια, μπορεί να υποδηλώνουν κρυφούς φορείς του κορονοϊού, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν άλλα συμπτώματα αλλά να μεταδίδουν τη νόσο».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη του στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και αναπληρωτής καθηγητής

Καρδιολογίας, Γεράσιμος Σιάσος.

«Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 επισκέφτηκαν τον ιατρό τους λόγω καρδιολογικών συμπτωμάτων όπως αίσθημα βάρους στο στήθος και αίσθημα παλμών», σημείωσε ο ίδιος.

«Άλλοι πάλι ασθενείς εμφάνισαν πονοκέφαλο, κόπωση ή διάρροια σε μικρότερο φυσικά ποσοστό από τα κλασικά συμπτώματα εκδήλωσης της νόσου όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, η δύσπνοια» πρόσθεσε.

Ακόμα «Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε ασθενείς με COVID-19 απουσίαζαν τυπικά συμπτώματα και υπήρχε μόνο απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης. Στη Γερμανία διαπιστώθηκε ότι περίπου το 2/3 των ασθενών είχε μειωμένη ή απώλεια της όσφρησης όπως ακριβώς και το 30% των ασθενών στη Νότια Κορέα».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα