Κορονοϊός κλειστά σχολεία: Ποια κλείνουν, πότε και γιατί στην Ελλάδα

Ο κορονοϊός είναι στην Ελλάδα και εκτός από την Αθήνα κλειστά σχολεία έχουμε σε ορισμένες ακόμη περιοχές.  

Ποια σχολεία θα παραμείνουν για προληπτικούς

λόγους λόγω κορονοϊού στην Αττική. Σε ποια σχολεία γίνεται προληπτική απολύμανση στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, παραμένουν κλειστά την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους λόγω κορονοϊού τα σχολεία:

4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορονοϊό.

Κλειστά ήταν σήμερα, Παρασκευή τα σχολεία στο Ναύπλιο λόγω κορονοϊού με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου

«Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για προληπτικούς λόγους.

Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία.

Η ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής θα είναι στο επίκεντρο του επόμενου τριημέρου και όχι μόνο.

Η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής».

Κλειστά τα σχολεία και στην Καστοριά

Κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην Καστοριά

Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος «inkastoria.gr» Βασίλης Νότης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», με απόφαση του δήμου Άργος Ορεστικό στην Καστοριά θα πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση.

«Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, απλά οι κάτοικοι ενοχλήθηκαν με αυτά που ακούνε», τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Κλειστό το Κολλέγιο Αθηνών

Κλειστό ήταν την Παρασκευή 28/2, το Κολλέγιο Αθηνών, λόγω του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά, την Παρασκευή 28/2 :

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών,

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του κολλεγίου Ψυχικού

-Το Νηπιαγωγείο «Ι.Μ.Καρράς».

Και τα τρία βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής και θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, αφού διαπιστώθηκε πως τα παιδιά της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Τα σχολεία κλείνουν όταν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στο περιβάλλον κάποιου μαθητή, όπως είναι για παράδειγμα ένας γονιός ή αν το κρούσμα αφορά το ίδιο το Παιδί.

Κλείνουν ακόμη με απόφαση των Δήμων για να γίνουν απολυμάνσεις.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα έκτακτα μέτρα «περιορισμού της διάδωσης του κορονοϊού».

Τα μέτρα αυτά συνίστανται:

(α) Στην υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο,

(β) στην επιβολή κλινικών και εργαστηριακών ιατρικών ελέγχων, καθώς και μέτρων προληπτικής υγειονομικής παρακολούθησης, εμβολιασμού, φαρμακευτικής αγωγής και προληπτικής νοσηλείας προσώπων που προέρχονται από περιοχές όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάδοση της νόσου,

(γ) στην επιβολή προληπτικών ελέγχων υγειονομικής φύσεως και κλινικών ή εργαστηριακών ελέγχων σε όλα ή επιμέρους σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου,

(δ) στον προσωρινό περιορισμό, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου,

(ε) στον προσωρινό περιορισμό προσώπων των περιπτώσεων (α) και (β) υπό συνθήκες που αποτρέπουν την επαφή με τρίτα πρόσωπα, από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί μετάδοση της νόσου. Το μέτρο του προσωρινού περιορισμού δύναται να υλοποιείται σε κατάλληλο χώρο νοσοκομείου, υγειονομικής δομής, θεραπευτικού ιδρύματος, σε κατάλληλες δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής, ή και κατ’ οίκον, ανάλογα με την απόφαση του αρμόδιου κάθε φορά οργάνου,

(στ) στην προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού, χώρων θρησκευτικής λατρείας, καθώς και στην προσωρινή απαγόρευση και αναστολή μετακινήσεων για οποιονδήποτε λόγο του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού και μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών οποιωνδήποτε εκ των ανωτέρω σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων,

(ζ) στην προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού,

(η) στην προσωρινή επιβολή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς εντός της επικράτειας,

(θ) στην προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον σε ομάδες προσώπων προς αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου. Το μέτρο του προσωρινού περιορισμού ευρύτερων ομάδων προσώπων δύναται να προσδιορίζεται με αναφορά σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Στα πρόσωπα της περίπτωσης αυτής δύνανται να επιβάλονται και τα υπό περιπτώσεις (α) και (β) μέτρα.

Κορονοϊός: Στο Λονδίνο η κόρη της 40χρονης

Στο Λονδίνο θα παραμείνει η κόρη της 40χρονης που νόσησε από κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ένας ακόμη μαθητής από το Κολλέγιο Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για κορωνοϊό.

Οι υπόλοιποι μαθητές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το οποίο θα τους δώσει συμβουλές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.

Σε περίπτωση που τα δείγματα των δύο μαθητών που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, είναι θετικά στον κοροναϊό, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό

Οπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κορονοϊού σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα.

Οπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό έχει να κάνει με τη δυσκολία ιχνηλάτησης των επαφών.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ποια, Ελλάδα,koronoios, poia, ellada