Κορονοϊός: Η λίστα με τα μαγαζιά που είναι ανοιχτά από Τετάρτη

Τα απολύτως απαραίτητα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από την Τετάρτη μετά τα νέα αυστηρότερα μέτρα λόγω κορονοϊου. Πώς θα λειτουργεί η αγορά. 

Την αναστολή λειτουργίας από την Τετάρτη και των εμπορικών καταστημάτων που έχουν συναλλαγές με το κοινό αποφάσισε η κυβέρνηση, διευρύνοντας τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Αριστοτελία Πελώνη διέψευσε την Δευτέρα τη φήμη για επικείμενη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

 Ωστόσο, ανοιχτά θα παραμείνουν

τα καταστήματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα, λαμβάνοντας όμως μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού. Έτσι λοιπόν κανονικά θα λειτουργούν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες, κούριερ, κρεοπωλεία, μανάβικα, υπηρεσίες ντελίβερι, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shop, καταστήματα γεωργικών προϊόντων, καταστήματα οπτικών και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης διευρύνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ που θα είναι πλέον ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα ανοίξουν και τις Κυριακές.

 

Γεωργιάδης: Πρόστιμα έως και 1 εκατ. ευρώ σε όσους αισχροκερδούν

Πρόστιμα έως και 1 εκατ. ευρώ θα έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε όσους διαπιστωθεί ότι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω κορονοϊού, υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι αυτό θα προβλέπεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επίσης υπογράμμισε ότι δεν θα διστάσει να επιβάλλει πολύ αυστηρά πρόστιμα εάν διαπιστωθεί ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους καταναλωτές σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη περίοδο, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επάρκεια των προϊόντων στην αγορά. 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα