Κορονοϊός: Η Ελλάδα μπαίνει στην επικίνδυνη φάση

Οσον αφορά το Πάσχα με κορονοϊό και το πώς θα το γιορτάσουμε φέτος ο κ. Σύψας είπε «Μεγάλη Εβδομάδα και ψήσιμο στο μπαλκόνι του σπιτιού μας».

Μέσα σε δύο εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση και εκεί θα δούμε πώς θα έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα για τον κορονοϊό.  Αυτό εκτίμησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας Νίκος Σύψας, ζητώντας από τους πολίτες να «βάλουν όλοι πλάτη για να περάσουμε το πιο δύσκολο σημείο» στη μάχη με τον κορονοϊο .

Σύμφωνα με τον ίδιο «μπαίνουμε

στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας» και «ελπίζουμε να είναι η κορύφωση τέτοια ώστε το ΕΣΥ να αντέξει».

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «το σενάριο είναι ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση και εκεί θα δούμε πώς θα έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια κάμψη της καμπύλης».

Οσον αφορά το Πάσχα και το πώς θα το γιορτάσουμε φέτος ο κ. Σύψας είπε «Μεγάλη Εβδομάδα και ψήσιμο στο μπαλκόνι του σπιτιού μας».

Εξήγησε, τέλος, μετά από σχετική ερώτηση ότι «στο δρόμο δεν είναι απαραίτητη η μάσκα, στο σούπερ μάρκετ είναι απαραίτητη εφόσον πλησιάζουμε κάποιον σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων».

«Ελπίζω μέσα στον Μάιο να έχουμε κάθοδο της καμπύλης και να αρχίζουμε να συζητάμε για άρση μέτρων», τόνισε ο κ.Σύψας σημειώνοντας ωστόσο ότι η επιδημία είναι  απρόβλεπτη.

«Αυτό που έρχεται είναι το δύσκολο κομμάτι της επιδημίας. Ήρθε η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας με καμία δικαιολογία», τόνισε και πρόσθεσε ότι φοβάται ενδεχόμενο χαλάρωσης των πολιτών.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα