Κορονοϊός: Γυναίκα θετική στον ιό γέννησε στο Αττικόν

Γυναίκα θετική στον κορονοϊό γέννησε ένα αγοράκι στο «Αττικόν». Αναμένονται οι εξετάσεις του νεογέννητου.

Μια γυναίκα θετική στον κορονοϊό γέννησε ένα αγοράκι το βράδυ της Τετάρτης (18/3) στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Η κλινική εικόνα τόσο της μητέρας όσο και του νεογέννητου είναι καλή, ενώ έχει ληφθεί δείγμα και από τους δύο προκειμένου να εξεταστεί, σύμφωνα με τον Τ/Σ Open.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το αγοράκι αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο ιός που προκαλεί τη νόσο Covid-19, δεν φαίνεται να μεταδίδεται από την έγκυο μητέρα

στο μωρό, όπως ανακοίνωσαν Κινέζοι επιστήμονες πριν λίγες ημέρες. Σε προηγούμενες επιδημίες κορονοϊών (SARS και MERS) οι επιστήμονες επίσης δεν είχαν βρει ενδείξεις μετάδοσης του ιού από την έγκυο μητέρα στο μωρό, αν και αυτοί οι κορονοϊοί αύξαναν τους κινδύνους επιπλοκών, αποβολής, ακόμη και θανάτου για την ίδια τη μητέρα, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει με το νέο ιό.

Πάντως οι μητέρες που θηλάζουν, καλούνται να φοράνε μάσκα και να έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους. Για λόγους πρόσθετης προφύλαξης, οι γιατροί στην Κίνα και στις ΗΠΑ - αλλά όχι στη Βρετανία- κρατούν χωριστά την μητέρα που έχει Covid-19 και το μωρό της κατά τις πρώτες 15 μέρες μετά τον τοκετό.

Στα 418 τα διεγνωσμένα κρούσματα στη χώρα

Σημειώνεται, τέλος, ότι με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 418 κρούσματα του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων τα πέντε έχουν ήδη καταλήξει. Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 64 αφορούν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, και 79 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ 13 είναι διασωληνωμένοι.

Στις 2 με 3 χιλιάδες υπολογίζονται, πάντως, και με βάση μαθηματικά μοντέλα, τα κρούσματα στην Ελλάδα συνολικά όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών την Τετάρτη.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

 

Keywords
Τυχαία Θέματα