Κορονοϊός: Εξετάζεται κλείσιμο των διοδίων - Τα μέτρα και οι νέες απαγορεύσεις

Αυστηροποίηση των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, ενω ξεκαθάρισε πώς η έξοδος από τα αστικά κέντρα το Πάσχα δεν θα επιτραπεί ακόμη και αν αυτό σημαίνει κλείσιμο των διοδίων. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα άφησε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ,

ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται άμεσα, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων. 

“Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα” σημείωσε, καυτηριάζοντας τις συμπεριφορές μειοψηφίας πολιτών. “Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηρά για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος. Κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα” επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι “από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση, αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό. Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση” διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση κάθε πολίτης να έχει το δικαίωμα να στέλνει έως δύο μηνύματα ημερησίως στο 13033.

Παράλληλα αναμενόμενο θεωρείται να τεθεί και χρονικό όριο για κάθε έξοδο, από την στιγμή αποστολής του μηνύματος στο 13033 μέχρι την ολοκλήρωση της εκάστοτε εξωτερικής δραστηριότητας.

Επίσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Πλακιωτάκης είπε πώς εξετάζεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών. 

Τέλος το κολύμπι

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορoνοϊού COVID-19, απαγορεύεται η θαλάσσια κολύμβηση, το ψάρεμα όπως και η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά και η υποβρύχια αλιεία.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο τονίζει ότι οι συγκεκριμένες θαλάσσιες δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει νέα μέτρα, αυστηροποιώντας το υφιστάμενο πλαίσιο.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα