Κορονοϊός: Έτσι γίνεται η διασπορά - Η σημασία των αποστάσεων ασφαλείας

Αναρτώντας ένα κατατοπιστικό γράφημα του Forbes, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, εξήγησε πως εξαπλώνεται ο κορονοϊός.

Με ένα γράφημα που δημοσίευσε ,ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί πως γίνεται η διασπορά του κορονοϊού επισημαίνοντας παράλληλα τη δύναμη της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το γράφημα δείχνει τη σημασία των αποστάσεων ασφαλείας και της παραμονής

μας στο σπίτι. 

Στο γράφημα φαίνεται πώς τις καθημερινές επαφές ένας ασθενής ή φορέας μπορεί να μολύνει σε 5 ημέρες 2,5 άτομα και με τη διασπορά σε 30 μέρες να φτάνει σε 406 συμπολίτες μας. Αν υπάρξει μείωση των επαφών κατά 50%, τότε σε αυτή την περίπτωση ένας ασθενής μπορεί να μολύνει σε 5 μέρες 1,25 άτομα και σε 30 μέρες η διασπορά θα γίνει σε 15 συμπολίτες μας.

Τέλος αν υπάρξει μείωση των επαφών κατά 75% σε 5 μέρες θα μολυνθούν 0,6 άτομα, ενώ σε 30 μέρες η διασπορά θα αφορά σε 2,5 συμπολίτες μας, αριθμός που είναι σημαντικά πιο χαμηλός από αυτόν του πρώτου σεναρίου και εξηγεί άλλωστε την αυστηρή λήψη των περιοριστικών μέτρων. 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα