Κορονοϊός: O επαναπατρισμός χιλιάδων Ευρωπαίων στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ

Σήμερα θα διεξαχθεί βιντεοδιάσκεψη μεταξύ των ΥΠΕΞ των χωρών μελών της ΕΕ, σχετικά με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επαναπατρισμού των εκατοντάδων χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να συζητήσουν τη Δευτέρα μέσω βιντεοδιάσκεψης σχετικά με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επαναπατρισμού των εκατοντάδων χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών

που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη συζήτηση αναμένεται επίσης να εξεταστούν οι γεωπολιτικές επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι προσπάθειες να επιβραδυνθεί η ταχύτατη εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο ιός, επισκιάζουν άλλες διπλωματικές πρωτοβουλίες, ανάμεσά τους αυτές που αφορούν τις κρίσεις στη Συρία και στη Λιβύη, μεταξύ άλλων.

Ο Τζουζέπ Μπορέλ, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, επισήμανε ότι το τρέχον διάστημα, αυτό που προέχει είναι οι προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας.

Πάντως στη σημερινή συζήτηση - είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 11:00 [ώρα Βρυξελλών· το μεσημέρι ώρα Ελλάδας] - αναμένεται να συζητηθεί επίσης η σχεδιαζόμενη αποστολή της ΕΕ για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που επιβάλλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη από το 2011 αλλά τα τελευταία χρόνια παραβιάζεται κατάφωρα από διάφορες δυνάμεις.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα