Κορονοϊός: Αγωνία για το ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»

Σε πλήρη ετοιμότητα η χώρα μας λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού σε γειτονικές χώρες. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σε απόλυτο συναγερμό βρίσκονται, τα τελευταία 24ωρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας εξετάζοντας πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ψυχραιμία όλα τα κρούσματα με συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορονοϊό, όπως το περιστατικό στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Την Τρίτη και λίγο μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση, εξετάστηκαν συνολικά τρεις περιπτώσεις ως ύποπτα κρούσματα.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο «Αττικόν» μεταφέρθηκε

ένας άνδρας από τον Πειραιά, ο οποίος φέρεται να είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και να εμφάνισε τις τελευταίες ώρες ύποπτα συμπτώματα.

Ο ίδιος και η οικογένειά του ενημέρωσαν τις αρχές, ενώ ακολούθησε η μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ο άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο στις 19:30 στο νοσοκομείο από τον Πειραιά και αμέσως νοσηλεύτηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αμέσως του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις με τα πρώτα τεστ να χρειάζονταν τρεις ώρες ώστε να βγουν τα αποτελέσματα, ενώ εφόσον θα είχε κριθεί αναγκαίο οι εξετάσεις θα επαναλαμβάνονταν.

Ωστόσο, για το συγκεκριμένο περιστατικό όσα έχουν ακουστεί μόνο ως ανεύθυνες φήμες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση - επιβεβαίωση ότι δηλαδή μιλάμε για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η δήλωση στο iEidiseis του Δρ. Δημήτρη Παρασκευή καθηγητή Επιδιμιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Επειδή δεν μεταδίδεται μόνο ο ιός αλλά και η παραπληροφόρηση, θα πρέπει να εμπιστευόμαστε έγκυρες πηγές για την ενημέρωση μας, και δεν θα πρέπει να μας διακατέχει πανικός».

Αρνητικά τα αποτελέσματα για τους ασθενείς σε «Σωτηρία» και «Παίδων»

Την Τρίτη, ωστόσο, εξετάστηκαν δυο ακόμη περιπτώσεις ως ύποπτα κρούσματα. Το πρώτο αφορούσε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπως μετέδωσε ο Alpha.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 4χρονο παιδί από την Κόρινθο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ελήφθη δείγμα το οποίο βρέθηκε αρνητικό στον COVID-19.
Νωρίτερα, ένα ακόμα ύποπτο περιστατικό νοσηλευόταν σε απομόνωση στο «Σωτηρία». Ωστόσο, το δείγμα του ασθενούς που εξετάστηκε για τον COVID-19, ήταν επίσης αρνητικό επίσης.

Αναλυτικά ΕΔΩ όσα πρέπει να ξέρεις για τον κορονοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Αγωνία, Αττικόν,koronoios, agonia, attikon