Κορονοϊός: 93 νεκροί, 72 νέα κρούσματα

Στους 93 οι νεκροί, 72 τα νέα κρούσματα σε σύνολο 2.081. Αναλυτικά ο τελευταίος απολογισμός για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

 

Τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε, τα νέα κρούσματα είναι 72 με τον συνολικό αριθμό

να διαμορφώνεται πλέον σε 2.081.

Επίσης, οι νεκροί ανήλθαν στους 93. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 75 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 67 έτη, ενώ 15 είναι γυναίκες. Το 77% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ 15 άτομα εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Mε χαρά βλέπω να μειώνεται η καμπύλη στις ΜΕΘ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του από το γεγονός ότι η καμπύλη μειώνεται στις ΜΕΘ. «Αν τώρα καταργήσουμε τα μέτρα και βγούμε, σε 15 μερες θα δούμε τις συνέπειες. Θέλει προσοχή είναι ένας μαραθώνιος. θα βγούμε με επιστημονικό τρόπο. δεν πρέπει να δούμε φαινόμενα συνωστισμού. Δεν είναι η ώρα για αντεπίθεση, σκεφτόμαστε αμυντικά» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι στον οικισμό των Ρομά στην Λάρισα από τα 362 συνολικά τεστ που έγιναν τα 25 είναι θετικά. 

Οι 16 μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης και έγινε με λεωφορείο από την συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, μετά από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση στην περιοχή συνεζίονται, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι και σε άλλους οικισμούς Ρομά που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν περιπτώσεις που κατέληξε η ιχνηλάτηση.

Παράλληλα, προωράει το με γρήγορους ρυθμούς το σχέδιο οργάνωσης της περιοχής. 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα