Κρεμαστινός για κορονοϊό: Η επιδημία δεν θα έρθει από τα σχολεία και την Θεία Κοινωνία

Ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινμός μίλησε για τον κορονοϊό, τις οδηγίες προφύλαξης και όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία, σε σχέση με τον κορονοϊό, έστειλε ο πρώην υπουργός Υγείας και καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός.

Όπως είπε δεν είναι δυνατόν να παραλύσει η χώρα και να μας πιάνει πανικός όταν μόνο στην εποχική γρίπη του 2016 «είχαν καταγραφεί 198 νεκροί. Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία» σημείωσε και ανέφερε ότι ηδη υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα από την Κίνα καθώς έχουν «φρενάρει» οι θάνατοι.

Για

το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων ανέφερε ότι είναι σωστό εφόσον το ζήτησε ο ΠΟΥ ή η ΕΕ, σε διαφορετική περίπτωση είπε ότι «ποιος θα ελέγχει που πάνε το πρωί ή το μεσημέρι οι μαθητές και οι φοιτητές;. Με το κλείσιμο των σχολείων θα ελαττωθούν οι φορείς, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά δεν θα μαζεύονται σε άλλους χώρους;».

Για την Θεία Κοινωνία πρόσθεσε ότι για να μεταδοθεί από την μετάληψη θα πρέπει να έχει νοσήσει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι ο κορονοϊός δεν θα έρθει από τα σχολεία και την Θεία Κοινωνία.

Πρέπει είπε να «κλείσουμε» το στόμα, την μύτη και τα μάτια μας, θέλοντας με αυτό το παράδειγμα να περάσει το μήνυμα ότι πρέπει να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις γνωστές συνθήκες υγιεινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα