Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου από ισραηλινούς επιστήμονες για εμβόλιο κατά του ιού

Δημοσίευμα της εδημερίδας «Haaretz» αναφέρει ότι επιστήμονες του κέντρου Έρευνας και Βιολογίας είναι «κοντά» στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Στο στάδιο της «ανάπτυξης» εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα της χώρας «Haaretz», είναι επιστήμονες του κέντρου Έρευνας και Βιολογίας. 

Ειδικότερα, και ενώ αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τις ιατρικές πηγές που επικαλείται η Haaretz, οι ισραηλινοί επιστήμονες πραγματοποίησαν σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του βιολογικού

μηχανισμού του ιού, η οποία οδηγεί σε βελτιωμένη διαγνωστική ικανότητα, παραγωγή αντισωμάτων για όσους έχουν ήδη τον ιό, αλλά και την παρασκευή εμβολίου.

Κατά την εφημερίδα η διαδικασία απαιτεί ακόμη μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων που μπορεί να διαρκέσουν κάποιους μήνες πριν το εμβόλιο είναι έτοιμο για τους ανθρώπους.

Σε σχετική ανακοίνωση πάντως το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε πως «δεν υπήρξε πρόοδος στις προσπάθειες του Ινστιτούτου Βιολογίας να βρει ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό ή να αναπτύξει "κιτ δοκιμών". Το έργο του Ινστιτούτου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα συνεχίζεται βάσει πλάνου και αν υπάρξει κάποια εξέλιξη θα ανακοινωθεί αμέσως».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα