Κορονοϊός - Βατόπουλος: «Δεν θα αρθούν απότομα τα μέτρα»

Δεν θα αρθούν απότομα τα μέτρα. Ελπίζω μέχρι το τέλος Απριλίου να παρθούν αποφάσεις για αποκλιμάκωση, δήλωσε ο καθηγητής Αλκ. Βατόπουλος - Δήμαρχος Τήλου: «Κλείστε τα νησιά, κινδυνεύουμε από τον κορονοϊό» 

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να ειπωθεί αν θα πάμε στα νησιά το καλοκαίρι, λόγω κορονοϊού.

«Η άποψή μου είναι πως θα έχουμε λίγα κρούσματα το καλοκαίρι

και περισσότερα το φθινόπωρο. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού, το επίπεδο της ανοσίας, είναι δύσκολο να το πει κανείς. Όπως είναι δύσκολο να πει αν θα πάμε στο νησί ή δεν θα πάμε», είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε:

«Το σίγουρο είναι ότι η συμπεριφορά μας θα πρέπει να είναι διαφορετική από αυτή που ήταν μέχρι τώρα».

«Δεν θα αρθούν απότομα τα μέτρα»

«Δεν έχουμε πολλά κρούσματα θανάτους ή διασωληνωμένους. Τα πράγμα φαίνεται να είναι καλά. Υπάρχει μια σταθεροποίηση, κι ελπίζω μέχρι το τέλος Απριλίου να παρθούν αποφάσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων», είπε ο κ. Βατόπουλος για την πορεία της πανδημίας και πρόσθεσε:

«Δεν θα αρθούν απότομα τα μέτρα. Ο ιός θα παρακολουθείται και για μεγάλο χρονικό διάστημα η έννοια της απόστασης, της αποφυγής του συνωστισμού, του πλυσίματος των χεριών και της καθαριότητας θα είναι μαζί μας. Τα μέτρα πάρθηκαν πάρα πολύ νωρίς και ο κόσμος πειθάρχησε».

Δήμαρχος Τήλου: «Κλείστε τα νησιά, κινδυνεύουμε λόγω κορονοϊού»

Έκκληση προς την Πολιτεία ν’ αποφασιστεί lock out για στα ελληνικά νησιά, καθότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού λόγω μετακινήσεων, απηύθυνε η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη.

«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί στα νησιά μία αυξητική τάση μετακίνησης κατοίκων. Εκτός από τους φοιτητές που επέστρεψαν και άλλοι άνθρωποι από τα κέντρα, είτε από τα γύρω νησιά, οι οποίοι έχουνε σπίτι στη Τήλο, άρχισαν να έρχονται στο νησί», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και συμπλήρωσε:

«Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν έμπαιναν οικιοθελώς σε κατ’ οίκον περιορισμό επί 14 ημέρες, όπως ορίζουν οι οδηγίες του ΠΟΫ. Δυστυχώς δεν γίνεται. Ήρθαν, δε, κανονικότατα. Δια μέσω αλλαγής στη δήλωση μόνιμης κατοικίας. Οι κάτοικοι κινδυνεύουν. Δεν είναι μόνο η Τήλος που ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα».

«Κλείστε τα νησιά επιτέλους! Σαράντα νησιά το ζητάνε, κλείστε τα», είπε με ένταση στο τέλος, εκφράζοντας την αγωνία της, όπως δήλωσε, για την επόμενη μέρα στα ελληνικά νησιά.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα