Κορονοϊός - Σύψας: Ακούω θριαμβολογία, ούτε στα μέσα του α΄ ημιχρόνου δεν είμαστε

Αναφερόμενος στη διασπορά του κορονοϊού, ο κ. Σύψας είπε ότι «οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας. Δεν είμαστε ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου», ενώ δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στη θριαμβολογία και στον εφησυχασμό

«Ακούω θριαμβολογία... Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κάνουμε δηλώσεις, το παιχνίδι είναι πολύ νωρίς ακόμα, ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν είμαστε».

Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Έχουμε

πολύ χρόνο μπορεί να έχουμε και παράταση, να χτυπήσουμε ξύλο, να μη χαλαρώνουμε να μην εφησυχάζουμε ας είμαστε προσεκτικοί, είναι μπροστά μας οι δύσκολες μέρες, θα πιεστεί το σύστημα υγείας, να ξέρουμε την πραγματικότητα να μην κάνουμε καθησυχαστικές δηλώσεις».

«Στην Ιταλία είχαμε πολύ χαμηλή κινητικότητα της επιδημίας και στις 26 Φεβρουάριου απότομα είχαμε πολλαπλασιασμό κρουσμάτων», ξεκαθάρισε.

Απρόβλεπτη η πανδημία

Επιπλέον , ο κ. Σύψας σημείωσε πως η πανδημία στην χώρα μας είναι απρόβλεπτη: «Δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνουν τα πράγματα σύμφωνα με τα μοντέλα... Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε απολογισμούς και να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες... Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση, μια καμπή». 

«Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι να αντέξει το σύστημα υγείας. Ακόμη και οι λίγοι που βγαίνουν κάνουν μεγάλη ζημιά δεν πρέπει να έχουμε διασπορά», κατέληξε.

Όλες οι δηλώσεις του:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα