Κορονοϊός - ΠΟΥ: Η επιδημία λαμβάνει «μεγαλύτερες διαστάσεις» - Πρώτο κρούσμα στη Νιγηρία

Η επιδημία του κορονοϊού «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις» μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στην Νιγηρία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το ξέσπασμα της επιδημίας του Covid-19 «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του ιού στην Νιγηρία και την υποσαχάρια Αφρική, επαναλαμβάνοντας ότι ο ιός μπορεί να πλήξει τις περισσότερες «αν όχι, όλες τις χώρες».

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Κρίστιαν Λίντμάιερ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός

Υγείας εξετάζει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένα άτομα αναμολύνονται από τον ιό Covid-19, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί πώς γίνονται τα τεστ.

Γενικώς, ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό θα έχει ανοσία, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Έφτασε στη χώρα με πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Νιγηρία, ένας Ιταλός, εισήλθε στη χώρα με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο επιθεωρητής Υγείας της Πολιτείας Λάγκος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο άνδρας ταξίδεψε από το Μιλάνο και έφτασε στη Νιγηρία το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Λάγκος και στη συνέχεια πήγε στην εργασία του, στη γειτονική πολιτεία Ογκούν, εξήγησε ο επιθεωρητής Ακίν Αμπαγιόμι.

Δέχθηκε ιατρική φροντίδα στην κλινική της εταιρείας όπου εργάζεται το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου προτού οι γιατροί ενημερώσουν τους αξιωματούχους βιοασφάλειας της κυβέρνησης, οι οποίοι στις 27 Φεβρουαρίου τον μετέφεραν σε εξειδικευμένη κλινική στη Γιάμπα του Λάγκος.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα