Κορονοϊός - ΕΛΑΣ: Ηχητικό μήνυμα για τις άσκοπες μετακινήσεις (aud)

Τα μεγάφωνα των περιπολικών της ΕΛΑΣ, μεταδίδουν ηχητικό μήνυμα για να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα περιπολικά της ΕΛΑΣ, μεταδίδουν σήμερα το πρωί, από τα μεγάφωνα ηχητικό μήνυμα για να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξαιτίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα νέο μέτρο, που στόχο έχει να προηδοποιήσει τους πολίτες για να μην κυκλοφορούν έξω, δίχως ιδιαίτερο λόγο, καθώς υπάρχει

απαγόρευση της κυκλοφορίας. Στο μήνυμα υπενθυμίζεται το μέτρο της απαγόρευσης και επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Το ηχητικό μήνυμα αναφέρει

«Ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για εργασία ή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών. Στις μετακινήσεις να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και την ανάλογη βεβαίωση. Η συνεργασία σας είναι απαραίτητη για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Τα πρόστιμα

Τουλάχιστον μέχρι τις 6 Απριλίου, θα ισχύει η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, κατά τη διάρκεια της οποίας κάθε πολίτης υποχρεούται να έχει μαζί του το έντυπο δήλωσης μετακίνησης και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο, ώστε να τα επιδεικνύει όταν του ζητηθούν από τους αστυνομικούς.

Την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου (Δευτέρα 23 Μαρτίου) οι έλεγχοι σε πεζούς και αυτοκίνητα ήταν διαρκείς, ωστόσο, η αστυνομία έκανε απλώς συστάσεις, παρατηρήσεις, κι έδινε συμβουλές στους πολίτες. Από σήμερα, όμως, σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα είτε με έντυπη μορφή, είτε με ψηφιακή θα πληρώνει πρόστιμο 150 ευρώ.

250 συλλήψεις

Σε 250 συλλήψεις έχει προχωρήσει έως σήμερα η ΕΛ.ΑΣ, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ οι παραβάσεις ανέρχονται σε 238.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, ανά ημέρα έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής παραβάσεις και συλλήψεις: Την Πέμπτη 12/3 4 παραβάσεις και 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13/3 1 και 1, αντίστοιχα, το Σάββατο 14/3 86 και 90, την Κυριακή 15/3 31 και 31, την Δευτέρα 16/3 16 και 16, την Τρίτη 17/3 7 και 7, την Τετάρτη 18/3 22 και 24, την Πέμπτη 19/3 17 και 20, την Παρασκευή 20/3 25 και 27, το Σάββατο 21/3 13 και 12 και την Κυριακή 22/3 16 και 17.

Οι περιοχές που πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις είναι οι εξής:

102 στην Αττική, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στην Κεντρική Μακεδονία, 12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στο Νότιο Αιγαίο, 12 στην Πελοπόννησο, 11 στη Θεσσαλία, 10 στην Κρήτη, 10 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα