Κορονοϊός στη Γαλλία: Πέθανε o σπουδαίος σαξοφωνίστας Manu Dibango

Θύμα του κορονοϊού έπεσε ο θρυλικός μουσικός της τζαζ, Manu Dibango, συνθέτης και δεξιοτέχνης του σαξοφώνου, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού - Ο αφρικανικής καταγωγής μουσικός πέθανε σε ηλικία 86 ετών  

Ο Manu Dibango, ο σπουδαίος μουσικός του Καμερούν που ξεχώρισε επειδή συνδύαζε μοναδικά τζαζ, funk και παραδοσιακά δυτικοαφρικανικά στιλ, πέθανε σε ηλικία 86 ετών σε νοσοκομείο του Παρισιού, λόγω του νέου κορονοϊού.

Ένα μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook

ανακοίνωσε τα νέα με «βαθιά θλίψη» και πρόσθεσε: «Η κηδεία του θα τελεσθεί υπό αυστηρά μέτρα προφύλαξης, ενώ αφιέρωμα στη μνήμη του θα γίνει όποτε αυτό καταστεί δυνατό».

Ο Dibango γεννήθηκε το 1933 στην Ντουάλα του Καμερούν. Πήγε γυμνάσιο στη Γαλλία και άρχισε να μαθαίνει μουσικά όργανα: πρώτα πιάνο, εν συνεχεία σαξόφωνο -με τ’ οποίο έγινε διάσημος- και μετά βιμπράφωνο. «Οι μαύροι που είδαμε (στη Γαλλία) ήταν είτε μπόξερ -όπως ο Sugar Ray Robinson- είτε οι μουσικοί της τζαζ. Έτσι, καταλήξαμε να πηγαίνουμε στα κελάρια του Παρισιού, όπου μπορούσαμε να δούμε τους (Louis) Armstrongs και Count Basies με τους οποίους ταυτιστήκαμε, έλεγε το 2018 σε μια συνέντευξή του.

Μετακόμισε στις Βρυξέλλες και ταξίδεψε στην Ευρώπη με την Άφρικα Τζαζ υπό τον Joseph Kabasele (αρχηγός της μπάντας) και πέρασε καιρός στο Κονγκό και το Καμερούν προτού επιστρέψει στο Παρίσι το 1965.

Ανακάτεψε τα κοσμοπολίτικα στιλ από την Αφρική και την Ευρώπη σε δική του μείξη, καταλήγοντας στο μεγαλύτερο hit του, Soul Makossa, που αρχικά είχε γραφτεί για το ποδοσφαιρικό τουρνουά Αφρικανικού Κυπέλλου των Εθνών του 1972.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα