Κωνσταντίνος Λούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγείρει ζήτημα νομιμότητας για τον διορισμό του γραμματέα Τουρισμού

Θέμα με τον διορισμό του Κωνσταντίνου Λούλη που είναι ΓΓ Τουρισμού, εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί πως υπάρχει θέμα με τον τίτλο σπουδών του.

Ο διορισμός του Κωνσταντίνου Λούλη στη θέση του Γενικού γραμματέα Τουρισμού και Πολιτικής Ανάπτυξης, εγείρει ζητήματα νομιμότητας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η βουλεύτρια του Δώρα Αυγέρη, κατέθεσε αίτηση του τίτλου σπουδών του κ. Λούλη.

Συγκεκριμένα,

ο γραμματέας Τουρισμού αναφέρει στο βιογραφικό του πως είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Κυλινδρόμυλων.

Στον αντίποδα όμως, η βουλεύτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης».

Ταυτόχρονα, η ίδια ζητάει αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του Γενικού γραμματέα.

Ο Κωνσταντίνος Λούλης μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, παραδέχεται πως διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, αλλά σημειώνει ότι δεν είπε ψέματα για αυτό.

«Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι τρεις σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τονίζει πως «ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο (…)».

Keywords
Τυχαία Θέματα