Κομισιόν: Τα κράτη ζητούν από κοινού χρηματοδότηση

Τα κράτη της ΕΕ ζητούν χρηματοδότηση από την Κομισιόν, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Από κοινού χρηματοδότηση από την Κομισιόν, ζήτησαν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για τον κορονοϊό. Μάλιστα, τα κράτη της ΕΕ τόνισαν πως χρειάζεται κατεπειγόντως ένα σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση της ανάκαμψης του μπλοκ μετά την πανδημία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα

με τον Μισέλ, οι ηγέτες θέλουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνδέσει αυτό το σχέδιο ανάκαμψης με το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ για το διάστημα 2021-27. «Εκφράσαμε την ισχυρή βούλησή μας να προχωρήσουμε μαζί προς τα εμπρός», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σαρλ Μισέλ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για τον επόμενο προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι δύσκολη, όμως εκφράζεται ισχυρή πολιτική βούληση μεταξύ των χωρών να συνεργαστούν μεταξύ τους τις επόμενες εβδομάδες. Οι ηγέτες, πρόσθεσε, συμφωνούν ότι το Ταμείο αυτό είναι αναγκαίο και επείγον.

Ακόμη, σημείωσε για περιοριστικά μέτρα, ότι οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συντονίσουν τη σταδιακή άρση τους και να παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης, έχοντας υπόψη τους ότι πλησιάζει η θερινή περίοδος των διακοπών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης η σύνοδος της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

«Ταμείο Ανάκαμψης»

Η Κομισιόν αποφασίστηκε να παρουσιάσει το «Ταμείο Ανάκαμψης» μέχρι τις 6 Μαΐου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, σε μια κίνηση που αποφασίστηκε από τους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, που κράτησε τέσσερις ώρες.

Επίσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, οι 27 ανέθεσαν στην Επιτροπή να παρουσιάσει μέχρι τις 6 Μαΐου αυτό το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακόμη, διπλωματικές πηγές, που παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη των «27» είπαν ότι η συζήτηση δεν ήταν σε τόσο υψηλούς τόνους όσο πριν από έναν μήνα. Παρόλα αυτά, η διάσταση απόψεων εκφράστηκε με σαφήνεια, με τέσσερις χώρες –Αυστρία, Δανία, Σουηδία και Ολλανδία– να διαφωνούν με την πρόταση χορήγησης βοήθειας για την ανάκαμψη μέσω επιδοτήσεων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα