Τι είπε ο Τσιόδρας για εκκλησίες και χώρους λατρείας

Τι απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τις εκκλησίες σε ερώτηση για την επαναλειτουργία των λατρευτικών χώρων.

Στην ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν για τους πιστούς και πάλι οι εκκλησίες κλήθηκε να απντήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, με δεδομένο πως βαδίζουμε σε σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού.

Ο καθηγητής σημείωσε πως ακόμη είναι νωρίς για αυτή τη συζήτηση και ότι, πάντως, «θα πρέπει να υπάρχουν οι κανόνες και οι αποστάσεις ασφαλείας που επικρατούν

και σε άλλους χώρους».

Το θέμα «συζητείται στην Επιτροπή η οποία θα τοποθετηθεί με σαφήνεια στην εισήγησή της για χώρους λατρείας, οι οποίοι θα αφορούν βέβαια όχι μόνο τους ορθόδοξους ναούς, αλλά και όλους τους χώρους λατρείας στη χώρα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, θα πρέπει να ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες ασφαλείας, τόσο για ατομική προσευχή, όσο και για την Θεία Λειτουργία.

Απαντώντας στο σκέλος της ερώτησης που ανέφερε ότι ότι πολλοί από τους πιστούς είναι ηλικιωμένοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ο διακεκριμένος λοιμωξιλόγος υπογράμμισε, τέλος, πως «δεν θα πρέπει να προσεγγίζουμε θέματα ευπαθών ομάδων για τους χώρους λατρείας, αυτά είναι σαφή, έχουμε τοποθετηθεί σαφώς για αυτά τα θέματα. Ούτε να τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων».

«Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός και νομίζω αυτό θα γίνει με τους κανόνες που πρέπει να γίνει και θα γίνει με εισήγηση της Επιτροπής», κατέληξε.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα