Κόλαφος για Ερντογάν ο Μενέντεζ: Βάναυσος δικτάτορας - Καμία πώληση F-16 στην Τουρκία

Σκληρή γλώσσα κατά του Ερντογάν χρησιμοποίησε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.Καταπέλτης κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο γνωστός για την στήριξή του στην Ελλάδα Ρόμπερτ Μενέντεζ σε διαδικτυακή εκδήλωση για την Κύπρο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών…

Τι είπε ο Μενέντεζ για τα F-16

«Η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας αποτελεί απειλή για

τα αμερικανικά συμφέροντα» τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι «η αμερικανική στάση δεν θα αλλάξει μέχρι να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο».

«Σήμερα η απειλή της προσάρτησης των κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του Ερντογάν. Γι' αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε.

«Η συνεχιζόμενη επιθυμία του Ερντογάν να προβάλλει τον απολυταρχισμό του στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ η Αμερική να σταθεί στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας δείξουμε στους δικτάτορες του κόσμου ότι δεν μπορούν μονομερώς να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο με προσαρτήσεις όποτε αυτοί το επιθυμούν.

Ας εργαστούμε έως ότου και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης να φύγει από το νησί της Κύπρου δια παντός», επεσήμανε ο Μενέντεζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα