Κοινωνικό μέρισμα: Τέλος στα σενάρια για μόνιμη παροχή

Άγνωστο είναι μέχρι και σήμερα τι ακριβώς θα γίνει με τα κοινωνικό μέρισμα. Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος (δεν μπορεί να μετατεθεί για Ιανουάριο) ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει αναποφάσιστη.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν για το κοινωνικό μέρισμα είναι πολλά, όμως ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει πάρει την απόφαση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δέχονται μια σειρά από εισηγήσεις για το μέρισμα και όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα. Βέβαια τα χρήματα που μενουν για μέρισμα είναι ένα σχετικά μικρό ποσό.

«Οι

Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους, η οικονομική δραστηριότητα πάει καλύτερα και επομένως είμαστε σε θέση να έχουμε -παρά το γεγονός ότι μειώσαμε νωρίτερα τον ΕΝΦΙΑ απ ό,τι είχαμε δεσμευτεί- περιθώριο και για κοινωνικό μέρισμα» ανέφερε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας. Διευκρρίνισε επίσης πως αυτό θα πάει «στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ωστοσο, ακόμη και σε αυτά που είπε ο κ. Πέτσας δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει ποιος τελικά θα πάρει μέρισμα.

Δεν είναι μόνιμο μέτρο το κοινωνικό μέρισμα

Τι ανακοίνωσε για τα λεφτά ο Σκυλακάκης

Μόλις χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε αδύναμους πολίτες.

Από τα 463 εκατ. ευρώ υπερπλεόνασμα ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα κρατήσει ένα «μαξιλάρι» 200 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 200 εκατ. ευρώ είναι θα καλύψουν το κόστος για την εξόφληση των ΥΚΩ. ενώ ήδη έχουν γίνει «ενέσεις» σε νοσοκομεία, συγκοινωνίες κι έχουν πληρωθεί τα κόστη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων. Η εξίσωση αυτή περιορίζει το κοινωνικό μέρισμα , το οποίο όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά επιδοματικής πολιτικής των προηγούμενων ετών.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες, όταν γίνει πιο ξεκάθαρη η εικόνα με τα διαθέσιμα χρήματα στα κρατικά ταμεία. Τέλος, ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα δεν θα είναι ένα μόνιμο μέτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα