Κοινωνικό Μέρισμα: Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για τις αιτήσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων - Πάνω από 40.000 δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν το βοήθημα

Κοινωνικό μέρισμα: Κλείνει τις επόμενες ώρες η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο καλύπτει περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου 42.000 δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν άμεσα την αίτησή τους, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν το έκτακτο βοήθημα.

Υπενθυμίζεται πως κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απορρίφθηκαν τις προηγούμενες

ημέρες, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος (koinonikomerisma.gr), στο οποίο περιλαμβάνονται:

1. Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.

2. Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών. Η παράλειψη αυτή είχε μπλοκάρει τις αιτήσεις κυρίως νοικοκυριών με εξαρτώμενα μέλη ΑΜεΑ.

Τα βήματα της αίτησης

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι ιδιαίτερα απλή μέσω της ιστοσελίδας www.koinonikomerisma.gr. Πατώντας την ένδειξη «είσοδος» o ενδιαφερόμενος καλείται να συναινέσει με τα εξής:

- Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία καθώς και συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

- Ο αιτών φέρει την ευθύνη για τη συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN), ο οποίος είναι έγκυρος και ενεργός και στον οποίο είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος.

- Ο αιτών συναινεί στο σύνολο των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και λοιπών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων και της διαδικασίας έγκρισης.

- Τυχόν έγκριση της αίτησης θα είναι ορατή από τον/τη σύζυγο ή το έτερο μέλος του συμφώνου συμβίωσης.

-Στη συνέχεια καλείται να εισαγάγει τους κωδικούς (password και username) του Taxisnet.

-Στο επόμενο στάδιο γίνεται η «αυθεντικοποίηση του χρήστη» όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να επιβεβαιώσει το εξής: «Με το παρόν δίνετε τη συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ» να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ».

Πότε γίνεται η πληρωμή

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα