Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει στρατό στη Λιβύη

Το «πράσινο φως» της τουρκικής Βουλής στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι το τουρκικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει τον Ιανουάριο πρόταση που θα επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για τη στήριξη τής κυβέρνησης της Τρίπολης

(GNA) απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της Ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.

«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή των στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου», στις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Θα μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης» και να τη στηρίξουμε στρατιωτικά, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα την κυβέρνηση της Τρίπολης, που αντιστέκεται απέναντι σε έναν πραξικοπηματία στρατάρχη που υποστηρίζεται από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Χαλίφα Χάφταρ.

Σημειώνεται ότι το το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) τέθηκε σε ισχύ, καθώς επικυρώθηκε από την Άγκυρα και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης «Resmi Gazete», λίγο νωρίτερα.

«Αποφασίστηκε να εγκριθεί το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία που υπεγράφη από την κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Νοεμβρίου», αναφέρεται σε προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με την «Resmi Gazete».

Το Σάββατο, το μνημόνιο είχε κυρωθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβέρνηση Ανατ. Λιβύης: Ο Ερντογάν ενεργεί σαν σουλτάνος

Keywords
Τυχαία Θέματα