Κιβωτός του Κόσμου: Ο πάτερ Αντώνιος προσπάθησε να εξαγοράσει την σιωπή με χιλιάδες ευρώ

Νέα καταγγελία για την «Κιβωτό» και τον πάτερ Αντώνιο από αυτόπτη μάρτυρα.Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου», και τον πατέρα Αντώνιο καθώς μιλώντας τηλεόραση του OPEN, ένας άλλος φιλοξενούμενος στην δομή της Κιβωτού -17χρονος σήμερα-…

Νέα καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου»: «Υπήρχαν σφαλιάρες και σπρωξίματα, σίγουρα τα ήξερε ο πατήρ Αντώνιος»

Μια

21χρονη σήμερα, πρώην φιλοξενούμενη στην «Κιβωτό του Κόσμου» από τα 12 έως και τα 18 έτη της, αποκάλυψε την Κυριακή (20/11) πως υπήρχε ψυχολογική και λεκτική βία και ενίοτε και σωματική, όπως σφαλιάρες και σπρωξίματα. Ακόμα, η ίδια υποστηρίζει ότι «τα ήξερε ο πατήρ Αντώνιος».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στο MEGA, η 21χρονη ανέφερε: «Δεν είχα τις ελευθερίες μου σαν έφηβη, σαν παιδί γενικά. Υποχρεωνόμουν να κάνω κάποια πράγματα έτσι ώστε να είμαι σωστή και να κερδίζω και εγώ κάτι, όπως να βγω μια βόλτα. […] Ήταν ένα ολόκληρο καλοκαίρι, ήταν μια χρονιά που είχαμε πάρει μια "συνέπεια" ή τιμωρία, εάν μπορώ να το πω έτσι… Ουσιαστικά, έτσι μας το παρουσίαζαν, ως συνέπεια των πράξεών μας».

Η νεαρή κοπέλα ανέφερε για την «Κιβωτό του Κόσμου» πως – επί τρεις μήνες – ορισμένα παιδιά ήταν κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο και τηρούσαν ένα συγκεκριμένο ωράριο. Χαρακτηριστικά, η 21χρονη τόνισε: «Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, η καθεμία είχε ένα πόστο, δηλαδή έκανε μια δουλειά. Εγώ ήμουν στην κουζίνα. Έπρεπε να βοηθήσω τη μαγείρισσα, να πλένω τα πιάτα, να καθαρίζω, να καθαρίσω τα ψυγεία, την αποθήκη, να σκοπίσω, να σφουγγαρίσω και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να προκύψει μέσα στην ημέρα».

Ακόμα, η ίδια σημείωσε: «Μας έλεγαν "πλύνετε τα πιάτα από την αρχή". Ήμασταν συνέχεια σε ένα σπίτι μέσα. Ζούσαμε 25 κορίτσια μέσα σε ένα σπίτι, όλη μέρα, όλη νύχτα, στο ίδιο σχολείο, δεν είχαμε παρέες. Και οι παρέες που είχαμε, δεν μπορούσαν να έρθουν στο σπίτι μας. Ελευθερία δεν είχαμε να βγούμε έξω στο χωριό».

Τι είπε για τον πατέρα Αντώνιο

Σχετικά με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, η 21χρονη, πρώην φιλοξενούμενη σε δομή της Οργάνωσης, είπε πως είναι θυμωμένη μαζί τους για τις δηλώσεις τους σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «έχει μπερδευτεί».

Χαρακτηριστικά, η ίδια υπογράμμισε: «Τελικά ήξερε ή δεν ήξερε; Γιατί έχει βγει και έχει πει "είναι κάποια γεγονότα που δεν τα ήξερα" και, όμως, είμαι σίγουρη ότι τα ήξερε». Επίσης, αποκάλυψε πως ζητούσαν από τα παιδιά μπροστα στις κάμερες να χαμογελούν, διαφορετικά θα τιμωρούνταν. «Το ότι μας κλείδωναν, ο πατέρας Αντώνιος το γνώριζε σίγουρα» δήλωσε η 21χρονη – πλέον – κοπέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα