Η Κιβωτός του Κόσμου για την καταγγελία ασέλγειας σε ανήλικο: Μάθαμε για την έρευνα από τις ειδήσεις

Η πρώτη αντίδραση από την «Κιβωτό του Κόσμου» μετά την έρευνα της ΕΛΑΣ έπειτα από καταγγελία για ασέλγεια.Σοκάρουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Αναφέρονται σε ασέλγεια ανηλίκων, καταγγελίες για τις οποίες ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα η Αστυνομία. Η πρώτη αντίδραση από την «Κιβωτό του Κόσμου» ήταν ότι…

Απειλές και εκβιασμοί

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο νεαρός, ο συγκεκριμένος άνδρας, τον εκβίαζε απειλώντας τον πως αν μιλούσε θα έκοβε τις παροχές και το επίδομα

που έπαιρνε η ανήμπορη μητέρα του. Παράλληλα ο 15χρονος, φέρεται να έδωσε λίστα και με άλλα παιδιά της δομής που είχαν πέσει θύματα του ίδιου προσώπου. Μετά και τις συγκεκριμένες αναφορές, στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται όλες οι δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», σε Κολωνό, Πειραιά, Χίο, Ιωάννινα, Βόλο και Καλαμάτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες που αναφέρονται σε διαφορετικά αδικήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου».

«Παγώνει» η παραχώρηση ακινήτου στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Το «πάγωμα» της διαδικασίας παραχώρησης χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στον οργανισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων.

Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται.

Η καταγγελία για τη δομή του Βόλου

Η καταγγελία για την δομή του Βόλου είχε γίνει από τον Χρόνη Χλίτσιο, καθηγητή φυσικής αγωγής. Αφορούσε ξυλοδαρμούς ανηλίκων στη δομή της Κιβωτού του κόσμου στο Διμήνι. Ο ίδιος τότε είχε αναφέρει στον λογαριασμό του στο facebook:

«Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 παρουσιάστηκα στην ασφάλεια Βόλου και κατήγγειλα περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου ό οποίος είχε έρθει από την Αθήνα. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στο Βόλο, όπως αυτό αναφέρθηκε από τα ίδια τα παιδιά. Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα.

Επειδή όμως είναι το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκεται ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, πήρα την απόφαση να το καταγγείλω στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν.

Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε).

Στην ηλικία που βρίσκομαι και έχοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε πολλές δραστηριότητες και έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, αυτό που με προσδιορίζει και με χαρακτηρίζει σαν άτομο, είναι να είμαι καθαρός σαν τη θάλασσα και να λειτουργώ περισσότερο ως άνθρωπος παρά σαν υπάλληλος.

ΥΓ. Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιβωτός, Κόσμου, Μάθαμε,kivotos, kosmou, mathame