Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επαναφέρει το κράτος - χωροφύλακα

Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε πως «η κυβέρνηση φοβάται, όλο και περισσότερο, τη φωνή της κοινωνίας» και πως «ο κ. Χρυσοχοϊδης ξεπέρασε τον εαυτό του».

Ο Αλέξης Χαρίτσης σε δηλώσεις του, κατηγορεί την κυβέρνηση για το νέο νομοσχέδιο, σχετικά με τις πορείες και τονίζει ότι «ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης».

Έπειτα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι «το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις συνιστά μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού. Η κυβέρνηση

δεν ενδιαφέρεται βεβαίως για την παρακώλυση της κυκλοφορίας ούτε για την ασφάλεια των πολιτών».

Επίσης, επισημαίνει ότι «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γυρίσει το ρολόι του χρόνου στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας, να επαναφέρει το καθεστώς του κράτους - χωροφύλακα».

Στη συνέχεια τονίζει πως «σπεύδει να φέρει τώρα αυτό το νομοσχέδιο για να προλάβει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα ενταθούν τους επόμενους μήνες λόγω της ασφυξίας που φέρνει στην οικονομία με την πολιτική της.

Επιπλέον, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει πως «στη λογική αυτή, το νομοσχέδιο», τονίζει τα εξής:

-Ανοίγει τον δρόμο για την αυθαίρετη απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων

-Περιορίζει και ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, προβλέποντας εξοντωτικές ποινές για τους οργανωτές σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια

-Καθιστά ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση που έχουν απαγορεύσει οι αρχές.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο κ. Χρυσοχοϊδης ξεπέρασε τον εαυτό του» και πως χρησιμοποιεί το νομικό οπλοστάσιο της δικτατορίας, εκχωρεί στην αστυνομία την εξουσία και την αρμοδιότητα να κρίνει ποιες συγκεντρώσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, αντιμετωπίζει το λαό ως εχθρό και δυνάμει ένοχο».

«Η κυβέρνηση θέλει να εκφοβίσει τους πολίτες. Ο λόγος είναι απλός. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που φοβάται, όλο και περισσότερο, τη φωνή της κοινωνίας», καταλήγει στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα