Καθαρά Δευτέρα 2024: «Κλειδώνει» η τελική πρόγνωση - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Βροχερός κατά τόπους θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες όσο προχωράμε προς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.Σχετικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (16-18/03), όπως ανέφερε τη Δευτέρα (11/03) ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αν και η χώρα μας νωρίτερα
θα επηρεαστεί…

Ήπιος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας την Καθαρά Δευτέρα

Από την πλευρά της, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, ανέφερε σήμερα (11/03) πως αναμένονται ήπιος καιρός, περιορισμένα φαινόμενα και άνοδος της θερμοκρασίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (16-18/03).

Συγκεκριμένα, μεθυελλώδεις νοτιάδες, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους καταιγίδες θα αρχίσει η εβδομάδα Από την Τετάρτη (13/03) έως και την Παρασκευή (15/03) θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν γενικά ήπιο καιρό, περιορισμένα φαινόμενα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Καθαρά Δευτέρα: Η πρόγνωση του Αρνιακού

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, ανέφερε σήμερα (11/03) πως ο καιρός θα σημειώσει μεταβολή από το μεσημέρι-απόγευμα και από τα δυτικά. Μάλιστα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Αιτωλοακαρνανία. Τα φαινόμενα, όμως, θα μετακινηθούν ανατολικότερα στη Μακεδονία και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, χωρίς όμως ένταση. Ο υδράργυρος δεν αποκλείεται κατά τόπους να αγγίξει ακόμα και τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης με νοτιάδες στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και την Τρίτη (12/03), άστατος καιρός όλη την εβδομάδα με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη (14/03). Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο καιρός θα είναι καλός την Κυριακή (17/03) και την Καθαρά Δευτέρα (18/03). Μάλιστα, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «ήπιο και ανοιξιάτικο καιρό» παρά τις καιρικές αστάθειες που συνήθως υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθαρά Δευτέρα 2024, Κλειδώνει,kathara deftera 2024, kleidonei