Κατεπείγουσα ΕΔΕ από Δένδια για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν

«Η ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας για τις χθεσινές εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Νίκος Δένδιας για τις χθεσινές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο, τονίζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο πως αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. «Η ασφάλεια του προσωπικού των…

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ζήτησα από τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης. Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας.

Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους.

Σας ευχαριστώ».

Ερειπωμένη πόλη η Νέα Αγχίαλος μετά τις εκρήξεις

Πόλη «φάντασμα» θυμίζει η Νέα Αγχίαλος μετά τις εκρήξεις που έσπειραν τον πανικό σε όλη την περιοχή, με ένα πέπλο σιωπής να καλύπτει τα πάντα το πρωί της Παρασκευής (28/7).

Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις πολεμικού υλικού προκάλεσαν πολλές καταστροφές στην πόλη. Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, κατεστραμμένες προσόψεις σπιτιών και ανοιχτές αυλόπορτες μαρτυρούν ότι κάτι κακό συνέβη στην επαρχιακή πόλη, την οποία αναγκάστηκαν να εκκενώσουν οι κάτοικοι, με τη συνδρομή των Αρχών.

«Η πόλη άδειασε από χθες και σιγά σιγά επιστρέφουν ορισμένοι για να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τη Νέα Αγχίαλο στις 18:00 το απόγευμα και έφυγαν με ότι μέσο μπορούσαν, αφήνοντας πίσω τους τα αυτοκίνητά τους» σημείωσε ανταποκριτής της ΕΡΤ που κατέγραψε εικόνες από την πόλη «φάντασμα».

«Με τις εκρήξεις πολλοί έφυγαν ξεχνώντας να κλειδώσουν τα σπίτια τους» ανέφερε ο ρεπόρτερ, επισημαίνοντας ότι η πόλη έχει υποστεί σημαντικές ζημιές παρόλο που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ευτύχημα είναι ότι από θαύμα δεν έχουμε κάποιον τραυματία από τις εκρήξεις και το ισχυρό ωστικό κύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα