Καταγγελία σωματείου για μπαράζ απολύσεων στην Εθνική Τράπεζα

Τουλάχιστον 20 ενοικιαζόμενους εργαζόμενους της Icap έδιωξε η Εθνική Τράπεζα από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

«Η Black Friday στην Εθνική Τράπεζα

ξεκίνησε μια εβδομάδα νωρίτερα με πολύ κακές εξελίξεις για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπάλληλους. Η προηγούμενη Παρασκευή ήταν πραγματικά μαύρη για κάθε σκεπτόμενο εργαζόμενο, καθώς είχαμε μαζικές απολύσεις ενοικιαζόμενων από την εταιρία Icap Outsourcing Solutions».

Στην παραπάνω καταγγελία προχώρησε τη Δευτέρα ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, κάνοντας λόγο για απολύσεις προσωπικού με μακρόχρονη εμπειρία και βαθιά γνώση του αντικειμένου, οι οποίοι αντικαθίστανται είτε με υψηλά αμειβόμενους εξωτερικούς «ειδικούς συνεργάτες», είτε με νέους εργαζομένους, θέτοντας χαμηλό ταβάνι στις απολαβές τους.

«Φτάνουν δε στο σημείο να λένε πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μη στενοχωρηθεί ο κόσμος πριν τα Χριστούγεννα! Φαίνεται πως η πέτσα τους έχει χοντρύνει τόσο πολύ που έχουν χάσει ακόμη και το ταλέντο τους στα παραμύθια», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤΤ, ο οποίος αναφέρει ότι 20 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους με τη δικαιολογία πως έχουν μειωθεί τα πρότζεκτ που έχει αναλάβει η εργολαβική εταιρεία.

«Ποιος ρωτάει άραγε πώς θα κάνουν γιορτές μονογονεϊκές οικογένειες που η εργασία στην Τράπεζα ήταν το μόνο μέσο προς το ζην, οικογένειες με άρρωστους ανθρώπους που στέλνουν στην ανεργία, αλλά και άνθρωποι με δεκαετίες στην Τράπεζα που σε μια νύχτα κάποιοι αποφάσισαν πως δεν είναι πια χρήσιμοι», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Παράλληλα, ο ΣΥΔΑΠΤΤ καταγγέλλει τις εκβιαστικές προσπάθειες της εργολαβικής εταιρείας προς τους εργαζομένους, τους οποίους πιέζει να υπογράψουν τα χαρτιά της απόλυσή τους, κάτι που εάν δεν συμβεί θα λάβουν μειωμένη ή και καθόλου αποζημίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα