Καλοκαίρι… τέλος, έρχεται κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Διάλειμμα από το καλοκαίρι θα κάνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με την αστάθεια, ωστόσο, να συνεχίζεται και τις πρώτες ημέρες τις επόμενης εβδομάδας. Τι λένει οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία.Όλη η Ελλάδα θα επηρεαστεί από το κύμα κακοκαιρίας που ξεκινά δειλά - δειλα από το Σάββατο, με την κορύφωσή του να έρχεται την Κυριακή. Όμως, και η επόμενη εβδομάδα,…

Η πρόγνωση του
Τάσου Αρνιακού

Για έντονη αστάθεια που θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη έκανε λόγο ο μετεωρολόγος του ANT1 κ. Τάσος Αρνιακός. Βροχές θα πέσουν και στην Αττική, ενώ πιθανές είναι και οι χαλαζοπτώσεις.

Από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν επίσης η Εύβοια, οι Σποράδες και η Κρήτη.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, κ. Κλέαρχο Μαρουσάκη το σκηνικό του καιρού αρχίζει και αλλάζει από το Σάββατο, όταν και θα έχουμε έξαρση της αστάθειας, ιδιαίτερα προς τα βόρεια και κεντρικά του ηπειρωτικού κορμού, τα ορεινά της Πελοποννήσου, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η Κυριακή, ωστόσο, αναμένεται αρκετά δύσκολη, καθώς καταιγίδες θα ξεσπάσουν στο μεγαλύτερο κομμάτι του ηπειρωτικού κορμού. Βροχές θα σημειώνονται πάνω από την ξηερά το μεσημέρι, ενώ μπόρες θα ξεσπάσουν και στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο κατά τις πρωινές ώρες και μέσα στο βράδυ. Χρειάζεται προσοχή, καθώς υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωση.

Το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο και στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, ενώ μετά από μία πρόσκαιρη βελτίωση μεσοβδόμαδα, νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται προς τα τέλη της εβδομάδας.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Χθες στην πρόγνωση του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως το Σάββατο, θα έχουμε μια πρώτη αρχική αστάθεια στη Μακεδονία και από το απόγευμα και μετά θα έχουμε τις πρώτες καταιγίδες.

Το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσουν δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Από τα ΒΑ της χώρας, στη Μακεδονία έως και την Αττική αναμένονται έντονα φαινόμενα, ενώ και τη Δευτέρα από το μεσημέρι θα έχουμε περισσότερες μπόρες και καταιγίδες.

{https://www.youtube.com/watch?v=vZOr9aqzFzw}

Την Τρίτη οι μπόρες και οι καταιγίδες θα παραμείνουν και θα επηρεάσουν πιο ανατολικές περιοχές, ενώ αστάθεια θα έχουμε έως και τις 15 με 16 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλοκαίρι…, Σαββατοκύριακο -,kalokairi…, savvatokyriako -