Παναγιωτόπουλος: Φτάσαμε στο «κόκκινο» της έντασης με την Τουρκία το καλοκαίρι του 2020

«Άσος στο μανίκι τα Rafale για την Ελλάδα», λέει ο  Νίκος ΠαναγιωτόπουλοςΚαλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» στο ΣΚΑΙ ήταν ο πρώην υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αναφέρθηκε στο μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων την επόμενη μέρα της εκλογής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά…

Για τα F-16 και τα Rafale

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε επίσης τόσο την άρνηση των ΗΠΑ

να δώσουν τα F-16 στην Τουρκία αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας με την απόκτηση των νέων Rafale.

«Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου βάζουν ενστάσεις για τα F-16 διότι υπάρχει ο φόβος ότι μια νατοϊκή χώρα θα επιτεθεί σε άλλη. Ποιος ο λόγος λοιπόν να τα δώσουν;» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε πως δε μπορεί να προβλέψει στο μέλλον τι θα γίνει.

«Μπορεί κάποια στιγμή η Αμερική να άρει τις αντιρρήσεις της. Αλλά και η Τουρκία πρέπει να πείσει γι’ αυτό. Οι εγγυήσεις που βάζουν μέλη του Κογκρέσου ότι αυτά τα F- 16 δεν θα χρησιμοποιηθούν για να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, είναι ένα σημαντικό σημείο» είπε.

«Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και εμείς παίρνουμε τα δικά μας μέτρα. Ο εκσυγχρονισμός μας προχωράει. Έχουμε ήδη παραλάβει 15 Rafale από τα 24». Τα Rafale είναι «άσος στο μανίκι» της Ελλάδας.

«Πρόκειται για ένα οπλικό σύστημα με αεροσκάφη πολύ προηγμένης τεχνολογίας. Είναι μια αγορά που υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, ένα χρόνο από την υπογραφή των συμβολαίων. Τα αεροσκάφη αυτά αποτελούν μια ποιοτική αναβάθμιση».

«Είναι ένα οπλικό σύστημα που η Τουρκία ξέρει ότι δεν θα έχει ανταπόκριση. Είναι διαφορετικά από τα F-16» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε πως «σε επίπεδο αέρα είμαστε καλυμμένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναγιωτόπουλος, Φτάσαμε, Τουρκία, 2020,panagiotopoulos, ftasame, tourkia, 2020