Καλικάντζαροι στο Αίγιο: Ο στολισμός, οι σατανάδες και τα Χριστούγεννα

Καλικάντζαροι τοποθετήθηκαν στο Αίγιο, στο πλαίσιο του στολισμού για τα Χριστούγεννα, γεγονός που... προκάλεσε την οργή κατοίκων 

Την οργή μερίδας κατοίκων του Αιγίου έχει προκαλέσει η απόφαση να τοποθετηθούν καλικάντζαροι στο κέντρο της πόλης για χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε και διαμαρτυρία για την απόφαση μάλιστα, με πολίτες να κρατούν πανό που έγραφαν: «να πάρει πίσω ο δήμος το έκτρωμα με τους δαιμονικούς

καλικάντζαρους».

«Θέλουμε Χριστούγεννα ελληνικά και χριστιανικά με Χριστούλη και φάτνη στην πλατεία», έγραφε, επίσης, το πανό, όπως φαίνεται από βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Τις αντιδράσεις φούντωσε η κίνηση να τοποθετηθεί ο Άγιος Βασίλης σε κάδο ανακύκλωσης στο πλαίσιο καμπάνιας του δήμου για την διαχείριση των σκουπιδιών, μεταδίδει το patrasevents.gr. Κάτοικοι έκαναν λόγο ακόμη και για τον εξευτελισμό ενός Αγίου που στη συνείδηση των παιδιών.

Όσον αφορά τους καλικάντζαρους, όπως μεταδίδει το τοπικό Μέσο, έχουν τοποθετηθεί χέρι - χέρι και χορεύουν σε ένα κύκλο, γύρω από ένα μεγάλο δέντρο.

Ο κορμός έχει μια κουφάλα, πιθανότατα στο ρόλο φάτνης, ενώ πάνω έχει μια στρογγυλή σφαίρα.

Διαμαρτυρία κατοίκων

Εξαγριωμένοι πολίτες που συμμετείχαν στη σχετική διαμαρτυρία αναφέρθηκαν στον χριστιανικό χαρακτήρα των γιορτών, μεταξύ άλλων.

«Έχουμε Χριστούγεννα. Περιμέναμε να δούμε μια φάτνη με αγγέλους και τον Ιωσήφ. Και μας έβαλε διαβόλους και καλικαντζάρους», λέει ένας άνδρας. Μια γυναίκα καλεί τον δήμαρχο να βγάλει τους καλικάντζαρους. «Αν είναι άθεος, να το δηλώσει. Να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε», φωνάζει. 

Άλλος πάλι σχολίασε και τον στολισμό στην Αθήνα με τα μπλε φώτα στη Βασ. Σοφίας που επίσης προκάλεσαν αντιδράσεις. «Για τα Χριστούγεννα θέλουμε φάτνη, Χριστό, καμπανίτσες. Θα αλλάξουμε τον σταυρό με γραμμές; Με έξι γραμμές;», είπε.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα