Κακοκαιρία Άριελ - meteo: Έντονα φαινόμενα έρχονται τη νύχτα στην Αθήνα (χάρτης)

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Άριελ  με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να έρχονται στην Αθήνα, προειδοποιεί το meteo.Σε πλήρη εξέλιξη είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας Άριελ στη χώρα μας με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Κρήτη, σύμφωνα με το meteo.…

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί

στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 15-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί, που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι έντονες. Πιθανή είναι και η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων. Από τις πρωινές ώρες και μετά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν νότοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 και μέχρι το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονα φαινόμενα σε τέσσερις περιοχές

Περισσότερες και επικίνδυνες βροχές σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική θα σημειωθούν από απόψε μέχρι και την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τα νότια προς τα βόρεια θα κινηθεί το χαμηλό βαρομετρικό με τους σφοδρούς ανέμους και τις καταιγίδες να σαρώνουν τις βόρειες περιοχές. Ειδικότερα, από το πρωί της Πέμπτης στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε κακοκαιρία με δυνατούς ανέμους και καταιγίδες. Στο ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε επίσης άστατο καιρό με ανοίγματα και στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε ανοίγματα με πυκνές συννεφιές και έντονες βροχές.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ηρεμήσει και σχεδόν παντού με τις βροχές να επιμένουν στη δυτική Στερεά με τοπικές μπόρες. Στα βόρεια της χώρας οι βροχές θα σημειώσουν πρόσκαιρη ανάπαυλα. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα κυμαίνονται από 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 17 στα κεντρικά, στα δυτικά στους 15-16 βαθμούς και στα βόρεια στους 8 με 10 βαθμούς.

Στην Αττική το βράδυ θέλει προσοχή λόγω των έντονων καταιγίδων, ενώ μέσα στην μέρα θα έχουμε μόνο τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στους 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε σοβαρή επιδείνωση με έντονες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10 έως 12 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα έχουμε και πάλι συννεφιές χωρίς να δώσουν κάποια φαινόμενα, παρά μόνο το πρωί στα ανατολικά της χώρας. Η θερμοκρασία στους 9 βαθμούς στα βόρεια, στους 16 στα κεντρικά και στους 20 στα νότια.

Το Σάββατο θα έχουμε πιο πυκνές συννεφιές από τα δυτικά και αναμένονται βροχές στα νότια της Χαλκιδικής μέχρι και τις Σποράδες. Η θερμοκρασία στους 15 στα κεντρικά πεδινά.
Αστατος ο καιρός και την Κυριακή με βροχές στη δυτική και ΒΔ Ελλάδα.. Η θερμοκρασία στους 16 στα κεντρικά στους 18 στα δυτικά και στους 15 στο ανατολικό Αιγαίο.

Τη Δευτέρα νέα επιδείνωση με τοπικές βροχές στα δυτικά και ΒΔ. Η θερμοκρασία στους 12 στα βόρεια και 17 – 18 στα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Οι πρώτες 16 ώρες της Άριελ πάνω από την Ελλάδα

{https://twitter.com/KolydasT/status/1598009750033436672}

Keywords
Τυχαία Θέματα