Κακοκαιρία Elias: Σαρωτικό πέρασμα από την Εύβοια - Πλημμύρισαν χωριά, συνεχείς κλήσεις για βοήθεια

Στο έλεος της κακοκαιρίας Elias βρίσκεται η χώρα, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια.Η κακοκαιρία Elias έπληξε με σφοδρότητα, την Τετάρτη (27/09), την περιοχή της βόρειας Εύβοιας στην οποία δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και αρκετά χωριά πλημμύρισαν. Συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται από το πρωί…

Αρκετά προβλήματα εντοπίζονται και στο δρόμο Λαμίας - Στυλίδας, αλλά και στο ύψος του ΚΕΥΠ, όπου αρκετά νερά έχουν συσσωρευτεί με αποτέλεσμα να γίνεται

επικίνδυνη η διέλευση, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στη Φωκίδα και - ιδιαίτερα στην Ιτέα - το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής λαχτάρησαν, καθώς ο τεράστιος όγκος νερού που κατέβηκε από τη Γκιώνα κατέληξε στην περιοχή της Κίρρας. Το ποτάμι φουσκώνει επικίνδυνα και είναι αυτό που μαζεύει τα νερά από επτά ποταμούς, που διασχίζουν όλη τη διαδρομή από την Άμφισσα έως την Ιτέα.

Στα Φάρσαλα, επίσης, φερτά υλικά απομακρύνονται από τον ποταμό Ενιπέα υπό τον φόβο υπερχείλισης. Μηχανήματα που μισθώθηκαν, έχουν φτάσει από την Τρίτη (26/09) στη γέφυρα, στο Μεγάλο Ευύδριο, προκειμένου να καθαρίσουν τον ποταμό από φερτά υλικά. Πολλά προβλήματα και στα ορεινά χωριά του Ξυλοκάστρου, αφού 100 οικογένειες ζουν από την παραγωγή μήλου στην περιοχή και δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία. Την ίδια ώρα, η στάθμη του ποταμού Σύθα φουσκώνει επικίνδυνα, εντείνοντας την αγωνία των κατοίκων.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στο Αρμένιο και Σωτήριο Λάρισας προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

{https://twitter.com/112Greece/status/1706977848588718165}

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Elias

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε τη Δευτέρα (25/09), επικαιροποιήθηκε την Τετάρτη (27/09) σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ως εκ τούτου, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη (27/09) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά Ελλάδα (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), στη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), στις Σποράδες και στην Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Επίσης, την Πέμπτη (28/09) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Εύβοια (κυρίως στην κεντρική και βόρεια), στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Elias, Σαρωτικό, Εύβοια - Πλημμύρισαν,kakokairia Elias, sarotiko, evvoia - plimmyrisan