Κακλαμάνης για Πατέλη: Έκανε «πατάτα» - Ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό

Χωρίς παρενθέσεις και χωρίς «αλλά» ο Νικήτας Κακλαμάνης καταδίκασε τις δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη, για τα διδακτορικά.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δήλωση του οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αλέξη Πατέλη, σχετικά με τα διδακτορικά. Συγκεκριμένα ο κ. Πατέλης είπε: «Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Δε θα προσλάμβανα

κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά. Το διδακτορικό απαιτεί μία αφοσίωση αν θέλεις να το κάνεις καλά 4-5-6 χρόνια στην πιο παραγωγική σου ηλικία οπότε είναι κάτι που ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου».

{https://youtu.be/JY3_AJV8cjg}

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Πατέλης ζήτησε, με ανάρτησή του στο facebook συγγνώμη, δίνοντας παράλληλα διευκρινήσεις.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης κλήθηκε να σχολιάσει όλα τα παραπάνω, δεδομένης και της συνεργατικής σχέσης που έχει ο κ. Πατέλης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να μασήσει τα λόγια του ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Εκτιμώ ότι ο κ. Πατέλης κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. Έχω όμως να απαντήσω στον κάθε κύριο Πατέλη, ότι πράγματι η δική μου διδακτορική διατριβή μου πήρε 3,5 χρόνια. Αλλά δεν καθόμουν να κάνω τη διατριβή σπίτι μου, δούλευα ταυτόχρονα και στο νοσοκομείο μου. Αυτό έχω να πω σαν κύρια απάντηση», είπε και συνέχισε: «Το δεύτερο είναι ότι κατεξοχήν πολιτικό σχόλιο. Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη τους και τους παίρνει δίπλα του στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε μετά «συγγνώμη» και «ξέρετε δεν είμαστε πολιτικοί». Γιατί ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Τι θα πει «δεν είμαστε πολιτικοί»; Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ο κ. Πατέλης. Ο κ. Πατέλης είπε την προσωπική του άποψη».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα στο 13':00 του βίντεο:

div >iframe src="https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-cb9cv778bldt-se" allow="autoplay *; fullscreen *" referrerpolicy="unsafe-url" width="588" height="330" >/iframe>/div>

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣΔΗΛΩΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα