Καιρός: Ο καύσωνας φεύγει, έρχονται μπόρες - Οι προγνώσεις Μαρουσάκη, Αρναούτογλου

Ο καιρός αλλάζει αισθητά από τα επόμενα 24ωρα και την θέση του καύσωνα, παίρνουν έντονα φαινόμενα. Αναλυτικά οι προγνώσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη και του Σάκη Αρναούτογλου.Ο καιρός αλλάζει τις επόμενες μέρες με τον καύσωνα να φεύγει, ενώ στη θέση του έρχονται βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα περισσότερα φαινόμενα πρόκειται να έχουν τοπικό…

Επανεμφάνιση μελτεμιών

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε

στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, μια ατμοσφαιρική διαταραχή πολύ πιο βόρεια από εμάς, θα περάσει θα περάσει πάνω από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένεται να σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να είναι πιο εξασθενημένοι εν συγκρίσει με το Σαββατοκύριακο.

Την Τρίτη, στα βόρεια-βορειοανατολικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες από την ορεινή Χαλκιδική μέχρι και την ορεινή-ημιορεινή Θράκη μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος.

Την Τετάρτη, στην πολύ ορεινή βορειοανατολική χώρα δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες. Στο Αιγαίο θα επανέλθουν μετά από πολύ καιρό μελτέμια.

Οι βοριάδες λοιπόν θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, δροσίζοντας σημαντικά το Πέλαγος, αλλά και τις περιοχές γύρω από αυτό, κάτι που θα κρατήσει μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Οι συγκεκριμένοι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν τα 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ανέβουν μία μονάδα εν συγκρίσει με του Σαββατοκύριακου, καθώς θα φθάνουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

{https://youtu.be/zY-6z2FQf7g}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Μαρουσάκη Αρναούτογλου,kairos, marousaki arnaoutoglou