Κεφαλονιά: Υπό έλεγχο η φωτιά - Κάηκαν πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά που έκαιγε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Κεφαλονιά. Τεράστια είναι η καταστροφή στο περιβάλλον.Υπό έλεγχο είναι όλα τα πύρινα μέτωπα στη Κεφαλονιά, μετά από 48ωρη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, υπήρχαν επτά πύρινα μέτωπα και συνολικά επιχείρησαν…

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, σε δηλώσεις της σε Μέσα Ενημέρωσης, άφησε να εννοηθεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό της περιοχής.

Επίσης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΟΠΕ και σημείωσε πως «η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την οριοθέτησή της. Στο σημείο υπάρχουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και θα ενισχυθούν και άλλο. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, της Αγίας Ειρήνης και το Καπανδρίτι» δήλωσε η κυρία Κράτσα για να προσθέσει: «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με τον δήμο, συνδράμουν όπως τούς ζητηθεί σε αυτήν τη μεγάλη μάχη με τις φλόγες».

«Ηρωική μάχη για να προστατεύσουμε οικισμούς»

Ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γεώργιος Πουρνάρας μίλησε στο OPEN για τη φωτιά που ξέσπασε στην Κεφαλονιά και την εκκένωση χωριών.

O κ. Γιώργος Πουρνάρας αναφέρθηκε στην πυρκαγιά και τόνισε πως «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σήμερα το πρωί. Υπάρχει μόνο ένα μέτωπο αυτή την στιγμή που μας απασχολεί, μακριά από οικισμό που και αυτό με την συνδρομή των εναέριων θα πιαστεί. Ολη την νύχτα δόθηκε μια μεγάλη μάχη, μια ηρωική μάχη για να προστατεύσουμε οικισμούς και χωριά» ήταν τα λόγια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεφαλονιά, Υπό, - Κάηκαν, 10 000,kefalonia, ypo, - kaikan, 10 000