Καιρός: Καύσωνας διαρκείας με «λάβα» και 40αρια - Τι λένε τρεις μετεωρολόγοι

Το καλοκαίρι έρχεται στην Ελλάδα με ισχυρό καύσωνα, ο οποίος θα «λιώσει» πολλές περιοχές, ενώ ο υδράργυρος μπορεί να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς. Αναλυτικά οι προγνώσεις τριών μετεωρολόγων.Το καλοκαίρι έφτασε στην Ελλάδα μαζί με ισχυρό καύσωνα, ο οποίος αλλάζει το τοπίο του καιρού
και φέρνει ζέστη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πολλές περιοχές θα…

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει μέσα από την συχνότητα του OPEN, πως το πρώτο κύμα καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε από την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Η θερμοκρασία θα ανέβει καθώς στη χώρα μας φτάνουν πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βάζοντας όλη την Ελλάδα στο «κόκκινο».

Επίσης, η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες (μέγιστες τιμές) θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, περίπου στους 42 στη Λάρισα και στους 41 στην Καρδίτσα, 38 με 39 στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας ενώ κοντά στους 40 σε δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Αττική , Βοιωτία, Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία.

«Στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα το κύμα ζέστης θα συνοδεύεται και από αυξημένα επίπεδα υγρασίας που κάνουν μεγαλύτερη τη δυσφορία», είπε χαρακτηριστικά.

Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως πολλή ζέστη, σκόνη αλλά και λίβας σε ορισμένες περιοχές, θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει έντονη θολούρα στις περισσότερες δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές λόγω σκόνης, ενώ η ενδοχώρα ζεσταίνεται απότομα, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, να σημειώνονται στην Ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά και τη Θεσσαλία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως και ο ερχομός σκόνης που θα αυξήσει τη δυσφορία σε ορισμένες περιοχές και θα δημιουργεί ένα θολό τοπίο σε ακόμη περισσότερες.

Παράλληλα, υπάρχουν ενδείξεις πως την Πέμπτη και την Παρασκευή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, στα πεδινά και όχι μόνο, θα βγάλει έναν σχετικά δυνατό λίβα με τη μορφή δυτικού-βορειοδυτικού ανέμου, έναν πολύ θερμό άνεμο.

{https://youtu.be/LBpaK0su0uU}

Keywords
Τυχαία Θέματα