Γλυκά Νερά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο συζυγοκτόνος – Τι είπε στην απολογία του

21:33 22/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο 33χρονος κατηγορούμενος, στην πεντάωρη κατάθεσή του, επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι προηγήθηκε ένταση μεταξύ τους και δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Μάλιστα, για πρώτη φορά, αμφισβήτησε τα ευρήματα της ΕΛ. ΑΣ.

Πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τον καθ΄ομολογίαν συζυγοκτόνο κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή.

Ψυχρός και αμίλητος, κοιτώντας τις τηλεοπτικές κάμερες και το συγκεντρωμένο πλήθος, ο καθ’ ομολογίαν

δράστης της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά έφτασε στα δικαστήρια στις 10 παρά τέταρτο το πρωί της Τρίτης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Φορούσε και πάλι αλεξίσφαιρο γιλέκο και γύρω του είχε σχηματιστεί ισχυρός αστυνομικός κλοιός.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του στις 11.30, αφού με το συνήγορό του ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τα νέα στοιχεία που ενσωματώθηκαν στη δικογραφία.

Επί περίπου πέντε ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις του ανακριτή. Έμεινε στην ίδια γραμμή με την προανακριτική του ομολογία.  Υποστήριξε ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του, δεν είχε κίνητρο να τη σκοτώσει, ούτε συνεργό.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή, λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. «Ανέβηκα από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα, προκειμένου να την πείσω να κοιμηθεί με το παιδί μας. Ξεκινήσαμε μια κουβέντα φορτισμένη, όπως την είχα αγκαλιάσει, έγειρα δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη. Ζητώ συγγνώμη που κατέστρεψα δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού μου» φέρεται να κατέθεσε ο 33χρονος. Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία του και κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης έκανε λόγο για πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις και πως «δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας».

«Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες» ανέφερε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθ΄ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος υπέβαλε δύο αιτήματα ενώπιον του ανακριτή:

τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα simτην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση του κατηγορουμένου με την αδικοχαμένη Καρολάιν.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο μέχρι πρότινος συνήγορος του κατηγορουμένου, Βασίλης Σπύρου, υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Με γρήγορους ρυθμούς η δικαιοσύνη προσπαθεί να βρει λύση στο φλέγον θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας. Ήδη οι εισαγγελείς ανηλίκων έχουν διαβιβάσει τις παραγγελίες τους στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τις δύο οικογένειες και να συντάξουν τις εκθέσεις τους, που θα αποτελέσουν τη βάση για την κρίσιμη απόφαση της προσωρινής επιμέλειας του 11 μηνών βρέφους.

«Οι δύο οικογένειες έχουν άριστες σχέσεις, ασχέτως από το τραγικό συμβάν και θα βρουν την καλύτερη δυνατή λύση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης.

Την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι διαρροές στοιχείων της δικογραφίας. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πραγματοποιεί ήδη έρευνα για το θέμα.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γλυκά Νερά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο συζυγοκτόνος – Τι είπε στην απολογία του εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα