Καιρός: Έρχεται κρύο με «βουτιά» 9 βαθμών - Η πρόγνωση του meteo

Μέχρι και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές θα κυμανθεί ο υδράργυρος την Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ανεβαίνει και πάλι από την Παρασκευή η θερμοκρασία.  Σημαντική είναι η πτώση της θερμοκρασίας που αναμένεται βαθμιαία από σήμερα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς…

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός χαλάει - «Βουτιά» 16 βαθμών, οι περιοχές

Το καλοκαίρι τελειώνει, με τον καιρό να αλλάζει άρδην την Τετάρτη και την Πέμπτη, οπότε και ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει μέχρι και κατά 16 βαθμούς Κελσίου, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης επισημαίνει πως το πρωί της Τρίτης θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στην Ήπειρο και τα δυτικά ανατολικά, αλλά και σε νησιωτικά τμήματα: Στη Χίο και τα βόρεια Δωδεκάνησα αναμένεται να σημειωθούν θαλάσσιες -τοπικού χαρακτήρα- ομίχλες.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχει σύννεφα που θα δώσουν παροδικές βροχές -με τη μορφή μπόρας- στα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, κυρίως στην Καβάλα, μέχρι και τη Θάσο. Ίδιο αναμένεται να είναι το σκηνικό στο βόρειο Ιόνιο, κυρίως στην Κέρκυρα και γύρω από το νησί, μέχρι και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Σε αυτές τις περιοχές επίσης αναμένονται παροδικές βροχές με τη μορφή μπόρας.

Τοπικές συννεφιές θα υπάρχουν στα υπόλοιπα και βόρεια τμήματα της χώρας. Το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, τα σύννεφα θα εξαπλωθούν και θα πυκνωθούν σχεδόν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κυρίως στο νοτιότερο κομμάτι των Επτανήσων, σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου.

Εκεί θα συννεφιάσει αρκετά, με τη συννεφιά να είναι -πρόσκαιρα- τόσο πυκνή, που τοπικά θα βρέξει και θα ψιχαλίσει. Πρόσκαιρες συννεφιές θα έχουμε και στη Στερεά. Όμως, εκεί που τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά και θα παραμείνουν περισσότερο απ’ ό,τι στις άλλες περιοχές, θα είναι στις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Το ίδιο και στα ορεινά, από τη Δράμα μέχρι και την Ξάνθη και τη Ροδόπη. Εκεί θα έχει μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Αραιές συννεφιές, τοπικά αυξημένες, θα έχουμε στα νότια νησιωτικά τμήματα και την Κρήτη.

Το βράδυ τα σύννεφα θα παραμείνουν -και μάλιστα θα γίνουν πιο πυκνά- μοναχά στη βόρεια Ελλάδα. Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία, όπου από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στην Αττική και την πρωτεύουσα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 23 ως τους 34 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει, κατά τόπους, από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από τους 20 ως τους 30 βαθμούς Κελσίου. Εκεί από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα μπορεί να σημειωθούν βροχές, με τη μορφή μπόρας, στα πολύ ορεινά τμήματα. Τις βραδινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός αλλάζει σημαντικά για δύο εικοσιτετράωρα, με πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες που σιγά-σιγά θα ενισχύονται και την Πέμπτη θα ανέλθουν στα 8 μποφόρ (στα Δωδεκάνησα η υψηλότερη τιμή). Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητότατη πτώση, ενώ την Πέμπτη ο υδράργυρος θα πέσει μέχρι και 16 βαθμούς Κελσίου -κατά τόπους- συγκριτικά με τη σημερινή ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Έρχεται,kairos, erchetai