Καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια: Άνοιξαν σήμερα με μεζούρες, μάσκες και αντισηπτικά

Καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ άνοιξαν και βγήκαν οι μεζούρες για τις αποστάσεις, καθώς και οι μάσκες και τα αντισηπτικά για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δείτε τις πρώτες εικόνες από τα καταστήματα εστίασης, τα οποία άρχισε να επισκέπτεται ο κόσμος. 

Η επανεκκίνηση στην εστίαση είναι γεγονός, καθώς, από σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, οι εξωτερικοί χώροι καφετεριών, εστιατορίων και μπαρ λειτουργούν εκ νέου για τους πολίτες.

Τα μέτρα που καλούνται να εφαρμόζουν οι καταστηματάρχες είναι συγκεκριμένα

και πλέον αυτό που αποκτά μεγάλη βαρύτητα είναι η τήρησή τους, τόσο από τα μαγαζιά, όσο και από τους ανθρώπους που θα τα επισκέπτονται.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, βλέπετε τους εργαζόμενους να ετοιμάζουν τους χώρους των καταστημάτων, καθώς και τους πρώτους πελάτες τους:

Τα μέτρα: 

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ταυτόχρονα στο κατάστημα ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2 τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας και όχι ανά 3 τ.μ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά.Σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα και όχι 4 που προβλεπόταν αρχικά. Δεν υπάρχει όριο όταν πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα τέκνα.Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών θα είναι οι ακόλουθες: α) όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μ., β) όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,10 μ. και γ) όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,70 μ. Αρχικά προβλεπόταν απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τουλάχιστον 2 μέτρα.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικός ημιυπαίθριος χώρος όταν τουλάχιστον μία πλευρά αυτού βρίσκεται σε επαφή με εξωτερικό χώρο ή αίθριο που μπορεί να αφαιρεθεί. Σε περίπτωση που ανοίγει η οροφή ενός χώρου, τότε μπορεί όλος αυτός να αξιοποιηθεί.

Οι οδηγίες προς τους επιχειρηματίες:

Αποφυγή συγχρωτισμού και τήρηση των απαιτήσεων «απόστασης» με αναδιάταξη του εργασιακού χώρου και αναδιοργάνωση των τραπεζοκαθισμάτων των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων με βάση τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων.Διαμόρφωση προγράμματος σταδιακής προέλευσης/αποχώρησης των εργαζομένων με δημιουργία ομάδων εργασίας ώστε να υπάρχει περιορισμένη αλληλεπίδραση μεταξύ τους.Διαμόρφωση προγράμματος ελεγχόμενης πρόσβασης των υπαλλήλων της επιχείρησης σε κοινόχρηστους χώρους (χώροι διαλειμμάτων, αποδυτήρια, λουτρά, τουαλέτες κ.ά.).Συναλλαγές σε ταμείο: 1. ενθάρρυνση πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών, 2. Τοποθέτηση αντισηπτικού στη θέση του ταμία και στη θέση του πελάτη, 3. Τοποθέτηση σήμανσης στο δάπεδο για την οριοθέτηση αποστάσεων για την αποφυγή σχηματισμού ουράς πελατών και ορισμός υπεύθυνου για συνεχή εποπτεία, 4. Τοποθέτηση plexiglas αν αυτό κρίνεται αναγκαίο.Προτροπή πελατών και εργαζομένων να χρησιμοποιούν τις σκάλες και να αποφεύγουν τους ανελκυστήρες στο μέτρο του δυνατού.

Keywords
Τυχαία Θέματα